Deze heerlijke salade met aardbeien en geitenkaas, met zelfgemaakte knoflookcroutons hebben Peter en ik op een zonnige dag als avondmaaltijd gegeten. Toen ik dit recept ging uitwerken en de kcal. erbij ging berekenen kwam ik erachter dat er erg weinig in zit, maar het vult meer dan genoeg. Als je er toch wat meer in wilt doen dan voeg je gewoon lekker wat meer van de geitenkaas, brood en/of amandelen toe.
Deze salade is trouwens al wereldberoemd, haha! Wereldberoemd in Brabant dan, want dit recept maakte ik toen ik werd gefilmd vanuit het Brabants dagblad, check het filmpje hier.
Een makkelijke en gezonde maaltijd is deze salade met aardbeien en geitenkaas zeker want je bent al in 20 minuutjes klaar. Je kunt wat oud brood gebruiken voor de croutons en gedroogde kruiden i.p.v. verse, dat maakt dit recept extra budgetvriendelijk. Wat trouwens met vegetarische recepten al heel snel het geval is. Geniet er lekker van!
Salade met aardbeien en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 snee volkorenbrood
- 1 teen knoflook
- 100 gram gemengde sla
- 0,5 stuk appel
- 125 gram aardbeien
- 150 gram komkommer
- 10 stuks radijsjes
- 15 gram ongezouten amandelen (of andere noten die je lekker vindt)
- 50 gram zachte geitenkaas
- 1 tl. tijm (gedroogd of vers)
- 1 el. olijfolie (extra vierge)
Instructies
- Doe wat vloeibaar bakboter in een pan en pers de knoflook daarin uit.
- Snij de snee brood in blokjes en bak in de knoflookboter zachtjes krokant.
- Was en snij de sla in kleinere stukken en doe in een mooie schaal.
- Was de komkommer, radijsjes en appel. Snij alles in kleine stukjes, laat de schil om de appel heen zitten.
- Was ook de aardbeien en snij in plakjes. Voeg alles toe aan de sla en meng.
- Doe de amandelen op de salade en de geitenkaas verdeel je in porties er ook overheen.
- Strooi de tijm er overheen en verdeel een eetlepel goede extra vierge olijfolie over de salade.
- Eindig met de zelfgemaakte croutons en geniet van deze smaakvolle salade!