Salade gegrilde nectarine en krokante pancetta

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Deze keer maakte ik een rijkgevulde salade met gegrilde nectarine en krokante pancetta. Ik gebruik steeds vaker warm/bereid fruit in recepten. En dit leek me een lekkere zomerse combinatie. Ik heb deze salade extra fris gemaakt met limoensap en wat olie als dressing.

Ik heb wat brood bij deze salade geserveerd, een kleine focaccia. Degene die mij al langer volgen hier op mijn website of bijvoorbeeld via Instagram, weten dat ik heel graag brood bij een maaltijdsoep of salade eet. Ik kies, omdat ik volgens de Chinese voedingsleer eet, wel liefst volkoren speltbrood maar die had ik nu niet voor handen. 

Deze salade met gegrilde nectarine en krokante pancetta is perfect voor de lunch maar ook als maaltijdsalade bij het avondeten. Ik heb naast de nectarine en pancetta ook nog sla, avocado, komkommer, mozzarella, zonnebloempitten en basilicum toegevoegd. Doordat hij zo rijk gevuld is, kun je deze ook heel makkelijk vegetarisch eten, de pancetta hoeft niet te worden vervangen voor wat anders. 

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Salade gegrilde nectarine en krokante pancetta

Bijzonder lekker fris gerecht met 175 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Calories 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 75 gram babysla
  • 2 stuks nectarines
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk limoen
  • 4 plakjes pancetta
  • 2 stuks focacciabroodjes
  • ½ stuk komkommer
  • 100 gram buffelparels (mozzarellabolletjes kan ook)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • ½ bosje basilicum

Instructies
 

  • Maak alles schoon en snij de nectarines en de avocado in stukken.
  • Verwarm een grillpan zonder vet en grill de nectarine-stukken aan beide kanten.
  • De halve komkommer snij je in de lengte door zodat je met een lepeltje de zaadlijsten eruit kunt schrapen, snij daarna in plakjes.
  • Doe 2 el. extra vierge olijfolie in een schaaltje met het sap van een halve limoen en wat peper.
  • Was en scheur of snij de basilicumblaadjes kleinen meng door de sla.
  • Doe daar de dressing doorheen en begin met het opmaken van de borden.
  • Verdeel de sla over de borden, leg daar de avocado, komkommer en nectarine op en wat van de buffeldruppels. Eindig met de zonnebloempitten.
  • Pak een pan en maak warm op het vuur (geen vet gebruiken), bak de plakjes pancetta krokant en leg op de salades.
  • Lekker met een broodje erbij!! 
Calories: 500kcal
Trefwoord Avocado, Maaltijdsalade, Mozzarella, Nectarine, salade
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven