Salade met gegrilde nectarine en krokante pancetta

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Ik maak niet vaak salades of warme avondmaaltijden met fruit, maar dit leek me een lekkere zomerse combi. Extra fris gemaakt met limoensap en wat olie als dressing. Uiteraard een focaccia erbij (ik ben zó gek op brood 😍), die heb ik deze keer niet zelf gebakken trouwens, zo geen zin in! 😅 Ook heel lekker vegetarisch te maken overigens!

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Salade met gegrilde nectarine, avocado, buffelparels en krokante pancetta

Bijzonder lekker fris gerecht met 175 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 75 gram babysla
  • 2 stuks nectarines
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk limoen
  • 4 plakjes pancetta
  • 2 stuks focacciabroodjes
  • ½ stuk komkommer
  • 100 gram buffelparels (mozzarellabolletjes kan ook)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • ½ bosje basilicum

Instructies
 

  • Maak alles schoon en snij de nectarines en de avocado in stukken.
  • Verwarm een grillpan zonder vet en grill de nectarine-stukken aan beide kanten.
  • De halve komkommer snij je in de lengte door zodat je met een lepeltje de zaadlijsten eruit kunt schrapen, snij daarna in plakjes.
  • Doe 2 el. extra vierge olijfolie in een schaaltje met het sap van een halve limoen en wat peper.
  • Was en scheur of snij de basilicumblaadjes kleinen meng door de sla.
  • Doe daar de dressing doorheen en begin met het opmaken van de borden.
  • Verdeel de sla over de borden, leg daar de avocado, komkommer en nectarine op en wat van de buffeldruppels. Eindig met de zonnebloempitten.
  • Pak een pan en maak warm op het vuur (geen vet gebruiken), bak de plakjes pancetta krokant en leg op de salades.
  • Lekker met een broodje erbij!! 
Trefwoord Avocado, Maaltijdsalade, Mozzarella, Nectarine, salade
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top