Salade gegrilde nectarine en krokante pancetta

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Salade met gegrilde nectarine en krokante pancetta. Ik maak steeds vaker salades of warme avondmaaltijden met fruit en dit leek me een lekkere zomerse combinatie. Ik heb deze salade extra fris gemaakt met limoensap en wat olie als dressing. Uiteraard heb ik weer wat brood bij mijn salade geserveerd, een focaccia deze keer. Degene die mij al langer volgen hier op mijn website of bijvoorbeeld via Instagram, weten dat ik heel graag brood bij een maaltijdsoep of salade eet. De focaccia heb ik deze keer trouwens niet zelf gebakken.

Deze salade met gegrilde nectarine en krokante pancetta is perfect voor de lunch maar ook als maaltijdsalade bij het avondeten. Ik heb naast de nectarine en pancetta ook nog sla, avocado, komkommer, mozzarella, zonnebloempitten en basilicum toegevoegd. Doordat hij zo rijk gevuld is, kun je deze ook heel makkelijk vegetarisch eten, de pancetta hoeft niet te worden vervangen voor wat anders. 

salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Salade gegrilde nectarine en krokante pancetta

Bijzonder lekker fris gerecht met 175 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
calorieën 500 kcal

Ingrediënten
  

  • 75 gram babysla
  • 2 stuks nectarines
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk limoen
  • 4 plakjes pancetta
  • 2 stuks focacciabroodjes
  • ½ stuk komkommer
  • 100 gram buffelparels (mozzarellabolletjes kan ook)
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • ½ bosje basilicum

Instructies
 

  • Maak alles schoon en snij de nectarines en de avocado in stukken.
  • Verwarm een grillpan zonder vet en grill de nectarine-stukken aan beide kanten.
  • De halve komkommer snij je in de lengte door zodat je met een lepeltje de zaadlijsten eruit kunt schrapen, snij daarna in plakjes.
  • Doe 2 el. extra vierge olijfolie in een schaaltje met het sap van een halve limoen en wat peper.
  • Was en scheur of snij de basilicumblaadjes kleinen meng door de sla.
  • Doe daar de dressing doorheen en begin met het opmaken van de borden.
  • Verdeel de sla over de borden, leg daar de avocado, komkommer en nectarine op en wat van de buffeldruppels. Eindig met de zonnebloempitten.
  • Pak een pan en maak warm op het vuur (geen vet gebruiken), bak de plakjes pancetta krokant en leg op de salades.
  • Lekker met een broodje erbij!! 
Trefwoord Avocado, Maaltijdsalade, Mozzarella, Nectarine, salade
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven