Romige pasta met kip

Romige pasta met kip

Deze keer heb ik een guilty pleasure gemaakt, romige pasta met kip en spinazie. Waarom is het een guilty pleasure? Ik heb verse, witte pasta gebruikt in plaats van volkoren pasta. Ik vind dat af en toe zo lekker! Ook zitten er wat minder groenten in dat je van me gewend bent. 140 gram groenten per portie. Eet er nog een lekkere salade bij, dan kom je snel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Is pasta wel gezond?

Ik hou er een gezond eetpatroon op na, dat wil zeggen dat ik 80% van de tijd voedzaam eet en 20% wat minder voedzaam. Pasta heeft een slechte naam gekregen omdat er veel koolhydraten in zitten. Nou is witte pasta inderdaad niet de beste keuze en valt deze onder de 20% minder voedzaam. Maar er zijn ook heel veel gezonde pastagerechten te bedenken! Het belangrijkste is dan dat je veel vezels gebruikt, in de pasta zelf bijvoorbeeld door volkoren pasta te gebruiken. En zeker ook door veel groenten toe te voegen. 

Pasta als lunch

Ik eet volgens de traditionele Chinese voedingsleer en daarom lunch ik vaak warm en met zoveel mogelijk groenten. Meestal soep met brood en roerei, volkoren couscous, zilvervliesrijst of leftovers van de avond ervoor. Deze romige pasta met kip, spinazie en bosui is een prima lunch! Ik zou dan overigens wel wat minder pasta koken en wat meer groenten toevoegen. 

Romige pasta met kip

Romige pasta met kip

Deze heerlijke pasta kun je het beste eten met een frisse salade want het gerecht alleen bevat maar 140 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 470 kcal

Ingrediënten
  

  • 200 gram spinazie
  • 150 gram verse tagliatelle
  • 5 stuks bosui
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el. oregano
  • 125 ml. kookroom light

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens verpakking.
  • Zet een koekenpan met een beetje olijfolie op het vuur en laat de spinazie rustig slinken (eventueel in meerdere delen).
  • Haal de spinazie dan uit de pan en giet zo nodig het overtollige vocht af.
  • Snij de bosuien in ringetjes. Doe ze met wat olie in de koekenpan samen met de geperste (of kleingesneden) knoflook en laat even bakken.
  • Doe vervolgens de kookroom erbij en de oregano.
  • Voeg de tagliatelle en de spinazie toe aan de pan, doe er nog wat peper overheen naar smaak (en evt. zout) en serveer met plakjes gerookte kipfilet.
Trefwoord bosui, Kip, Pasta, Spinazie
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven