Amuse met avocado en gamba

amuse met avocado en gamba

Deze amuse met avocado en gamba is een goed idee voor elke gelegenheid! Of je nu een hapje zoekt voor tijdens een feestje of borrelavond of bijvoorbeeld een amuse voor een feestelijk diner. Dit is altijd goed!

Snel en makkelijk

Deze amuse met avocado en gamba is heel snel klaar en echt heel simpel. Maak hem op het laatste moment zodat de avocado niet bruin wordt. Het citroensap zorgt daar wel gedeeltelijk voor maar voor de zekerheid is het beter niet al te lang te wachten met serveren. Dan ziet het er allemaal lekker vers uit. 

Amuse met avocado en gamba

Amuse met avocado en gamba

Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang amuse, Appetizer, Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 6 stuks

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 stuk avocado (of 100 gram uit de diepvries)
  • 100 ml. sojayoghurt naturel
  • 1 tl. citroensap
  • 12 stuks gamba's
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. zwarte sesamzaadjes

Instructies
 

  • Als je zeker wilt zijn van verse avocado's dan kun je beter blokjes avocado uit de diepvries gebruiken. Het komt regelmatig voor dat avocado's er van buiten goed uitzien maar het niet zijn. Ontdooi avocado of maak de avocado schoon. Prak met een vork kleiner.
  • Voeg wat zout en peper naar smaak toe aan de avocado en voeg meteen ook het citroensap en de sojayoghurt toe. Roer om. Als je een mooie zachte avocadocreme wilt maken dan kun je het beste met de staafmixer glad pureren.
  • Doe wat boter in een pan en voeg de tenen knoflook geperst daaraan toe. Bak de gamba's in de knoflookboter mooi bruin. Voeg nog wat peper toe.
  • Pak een lepel per persoon en doe daar wat van de avocadocreme op, dan voor ieder 2 gamba's en strooi er nog wat zwarte sesamzaadjes overheen.
Trefwoord Avocado, Garnalen, Knoflook, sesam, Sojayoghurt

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven