Couscous met halloumi

Couscous met halloumi

Ik ben geen groot fan van halloumi omdat ik het nogal zout vind, maar deze couscous met halloumi en friszoete tomaten en verse kruiden gaat er wel in! Door de frisse saus van Griekse (soja)yoghurt en citroen te combineren met de ras el hanout en de zoute halloumi wordt het een waar feestmaal. Zo zijn alle smaken lekker in balans.

Marokkaans

Ik heb deze couscous met halloumi een Marokkaans gerecht genoemd omdat ik ras el hanoutkruiden en cousous heb gebruikt die beide uit de Marokkaanse keuken komen. Schiet me niet af als de rest er totaal niet bij blijkt te horen, haha, want ik heb er verder geen verstand van. Ik vind deze combinatie gewoon superlekker. Door het gebruik van volkoren couscous en veel groenten is deze maaltijd vezelrijk geworden.

Rauwe groenten

Deze couscous met halloumi heb ik in de koudere maanden gegeten en dan eet ik geen rauwe groenten. In de warmere maanden kun je de tomaten evt. rauw erbij doen, maar voor je spijsvertering is het eigenlijk altijd beter om ze in de oven te garen. Bovendien is het lekkerder. De courgette heb ik, samen met de halloumi, gegrild in een grillpan, maar die kunnen ook even op de BBQ natuurijk.

Omdat ik al vanaf eind 2022 volgens de Chinese voedingsleer eet bevat deze couscous met halloumi veel groenten, vezels, verwarmende kruiden en geen rauwe groenten. Door op deze manier je spijsvertering te ondersteunen krijg je meer energie en verdwijnt een opgeblazen buik. 🙂

Couscous met halloumi

Couscous met halloumi

Dit heerlijk kruidige gerecht bevat maar liefst 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Marokkaans
Porties 2
Calories 645 kcal

keukenapparatuur

  • 1 oven
  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 tl. ras el hanout
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 150 gram trostomaatjes
  • 1 stuk courgette
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 stuk citroen
  • 100 gram halloumi (grillkaas)
  • 1 handje verse bieslook en peterselie
  • 75 ml. Griekse yoghurt
  • 1 el. extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de courgette in plakjes en smeer de grillpan in met een klein beetje olie en pers de knoflook daarin uit (of snij klein). Als de pan warm is kun je de plakjes gaan grillen. Zorg ervoor dat beide kanten mooie grillstreepjes krijgen.
  • Als de oven voorverwarmd is doe je de tros tomaatjes er in (met een beetje olie er overheen en peper naar smaak). Als de velletjes zijn ingescheurd mogen ze er weer uit.
  • Bereid de couscous volgens verpakking. Als het gaar is doe je er wat goede olijfolie in samen met de paprikapoeder en ras el hanoutkruiden. Roer om en doe de deksel terug op de pan.
  • Gebruik de grillpan na het grillen van de courgette voor de halloumi. Snij eerst in plakjes en grill dan beide kanten.
  • De Griekse yoghurt meng je met een beetje citroensap, peper en zout naar smaak en een beetje goede extra vierge olijfolie. Voeg de verse kruiden toe aan de couscous en serveer vervolgens alles in een mooie schaal.
Calories: 645kcal
Trefwoord Citroen, courgette, couscous, Halloumi, Kruiden, tomaten, Verse kruiden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven