Couscous met halloumi

Couscous met halloumi

Ik ben geen groot fan van halloumi omdat ik het nogal zout vind, maar deze couscous met halloumi en friszoete tomaten en kruiden gaat er wel in! Door de frisse saus van Griekse yoghurt en citroen te combineren met de ras el hanout en de zoute halloumi wordt het een waar feestmaal. 

Marokkaans

Ik heb deze couscous met halloumi een Marokkaans gerecht genoemd omdat ik ras el hanoutkruiden en cousous heb gebruikt die beide uit de Marokkaanse keuken komen. Schiet me niet af als de rest er totaal niet bij blijkt te horen, haha, want ik heb er verder geen verstand van. Ik vind deze combinatie gewoon superlekker. 

Rauwe groenten

In de herfst en de winter eet ik geen rauwe groenten dus de tomaten zijn gegaard in de oven en de courgette heb ik, samen met de halloumi, gegrild in een grillpan. Omdat ik al zo’n 2 jaar volgens de Chinese voedingsleer eet bevat deze couscous met halloumi veel groenten, vezels, verwarmende kruiden en geen rauwe groenten. Om je spijsvertering te ondersteunen en niet teveel kou in je lichaam te ontwikkelen is dat vooral in de koudere maanden zeker aan te raden. 

Couscous met halloumi

Couscous met halloumi

Dit heerlijk kruidige gerecht bevat maar liefst 250 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Marokkaans
Porties 2
calorieën 645 kcal

keukenapparatuur

  • 1 oven
  • 1 grillpan

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren couscous
  • 1 tl. ras el hanout
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 150 gram trostomaatjes
  • 1 stuk courgette
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 stuk citroen
  • 100 gram halloumi (grillkaas)
  • 1 handje verse bieslook en peterselie
  • 75 ml. Griekse yoghurt
  • 1 el. extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de courgette in plakjes en smeer de grillpan in met een klein beetje olie en pers de knoflook daarin uit (of snij klein). Als de pan warm is kun je de plakjes gaan grillen. Zorg ervoor dat beide kanten mooie grillstreepjes krijgen.
  • Als de oven voorverwarmd is doe je de tros tomaatjes er in (met een beetje olie er overheen en peper naar smaak). Als de velletjes zijn ingescheurd mogen ze er weer uit.
  • Bereid de couscous volgens verpakking. Als het gaar is doe je er wat goede olijfolie in samen met de paprikapoeder en ras el hanoutkruiden. Roer om en doe de deksel terug op de pan.
  • Gebruik de grillpan na het grillen van de courgette voor de halloumi. Snij eerst in plakjes en grill dan beide kanten.
  • De Griekse yoghurt meng je met een beetje citroensap, peper en zout naar smaak en een beetje goede extra vierge olijfolie. Voeg de verse kruiden toe aan de couscous en serveer vervolgens alles in een mooie schaal.
Trefwoord Citroen, courgette, couscous, Halloumi, Kruiden, tomaten, Verse kruiden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven