Deze Flammkuchen (of pizza, of plaattaart….net hoe je het noemen wilt:)) is lekker snel klaar en zit boordevol groentes! Ik had nog wat spekblokjes over van een bolognesesaus en weggooien doen we niet dus leek me dat wel lekker op een pizza. 🍕 Peter had ook nog een bodem nodig voor een feestje en dan is dit recept daar uitermate geschikt voor ☺️. Vult goed én je krijgt je dagelijkse portie groenten ook meteen binnen want er zit naast tomaten ook nog courgette en aubergine op. Ik maak pizza’s trouwens vaak met flammkuchendeeg, dat is wat dunner en dus ook minder vet dus dit mag echt een gezonde(re) pizza genoemd worden. Geniet er lekker van!

Flammkuchen met spekjes
Deze gezondere pizza bevat maar liefst 275 gram groenten per portie!
Nog geen beoordeling
Bereiding 17 minuten min
oventijd 15 minuten min
Totale tijd 32 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 2
calorieën 705 kcal
Ingrediënten
- 1 stuk Flammkuchendeeg (voor 1 ovenplaat)
- 200 gram cottage cheese
- 1 teen knoflook
- 100 gram magere spekblokjes (evt. gerookt)
- 250 gram romaatjes (wat kleinere tomaatjes)
- 0,5 stuk courgette
- 0,5 stuk aubergine
- 1 el. oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Leg het deeg op een bakpapiertje op de ovenplaat. Meng de cottage cheese met een geperst teentje knoflook en wat peper. Verdeel over het deeg.
- Snij de tomaten in plakjes en leg op het deeg.
- Snij de courgette en aubergine eerst in plakken en daarna in blokjes, verdeel over de pizza.
- Leg ook de spekblokjes erbij. Strooi wat peper en de oregano over de pizza en voeg naar smaak nog wat peper toe.
- Giet 1 eetlepel olijfolie er overheen en zet in de oven voor zo’n 15 minuten. De gezondere pizza is alweer klaar!
Trefwoord Aubergine, courgette, Pizza
