Flammkuchen met spekjes

Flammkuchen met groenten

Deze flammkuchen met spekjes (of pizza of hartige plaattaart, net hoe je het noemen wilt) is lekker snel klaar en zit boordevol groenten! We eten weinig spekjes moet ik zeggen maar ik had nog wat spekblokjes over van een bolognesesaus en weggooien is zonde dus leek me dat wel lekker op een flammkuchen.

Ik neem, voor het maken van een pizza, heel vaak flammkuchen-deeg omdat dat dunner en daarmee minder vet en zout is. Je kunt er vervolgens alles op doen wat je nog over hebt of lekker vindt. Deze keer heb ik er naast tomaten ook nog courgette en aubergine op gedaan. En natuurlijk de spekjes, wat kruiden en als saus op de bodem heb cottage cheese gebruikt. Door cottage cheese/hüttenkäse te gebruiken heb je een romige saus die toch mager is. 

Peter (mijn persoonlijke voorproever, maar op de eerste plaats, lieve man) had een bodem nodig voor een feestje en dan is deze flammkuchen met spekjes uitermate geschikt. Het vult goed én je krijgt ook meteen veel groenten binnen want er zit maar liefst 275 gram groenten per portie in. Geniet er lekker van!

Flammkuchen met spek

Flammkuchen met spekjes

Deze gezondere pizza bevat maar liefst 275 gram groenten per portie!
Nog geen beoordeling
Bereiding 17 minuten
oventijd 15 minuten
Totale tijd 32 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Duits
Porties 2
calorieën 705 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 stuk Flammkuchendeeg (voor 1 ovenplaat)
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram magere spekblokjes (evt. gerookt)
  • 250 gram romaatjes (wat kleinere tomaatjes)
  • 0,5 stuk courgette
  • 0,5 stuk aubergine
  • 1 el. oregano

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Leg het deeg op een bakpapiertje op de ovenplaat. Meng de cottage cheese met een geperst teentje knoflook en wat peper. Verdeel over het deeg.
  • Snij de tomaten in plakjes en leg op het deeg.
  • Snij de courgette en aubergine eerst in plakken en daarna in blokjes, verdeel over de pizza.
  • Leg ook de spekblokjes erbij. Strooi wat peper en de oregano over de pizza en voeg naar smaak nog wat peper toe.
  • Giet 1 eetlepel olijfolie er overheen en zet in de oven voor zo’n 15 minuten. De gezondere pizza is alweer klaar!
Trefwoord Aubergine, courgette, Pizza
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven