Een gevulde courgette is makkelijk, smakelijk en zonder kaas is deze heerlijkheid ook nog eens vegan. Ik hou wel van een laag gegratineerde kaas maar als je graag plantaardig eet is dit echt wel een lekkere optie! Ook als bijgerecht kun je deze gevulde courgette serveren, dan is dit recept voldoende voor 4 personen.

Gevulde vegetarische courgette
Deze heerlijke courgettes zijn goed voor maar liefst 400 gram groenten per persoon!
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 20 minuten min
oventijd 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 400 kcal
Ingrediënten
- 2 stuks courgette
- 175 gram vegetarisch gehakt
- 300 ml. tomatenpassata (gezeefde tomaten)
- 150 gram cherrytomaatjes
- 1 stuk sjalot
- 50 gram geraspte kaas
- 1 teen knoflook
- 1 el. rozemarijn
- 2 tl. tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snipper de sjalot en pers de knoflook (of snij klein). Bak dit samen in een beetje olijfolie.
- Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Leg ze met de holle kant naar boven in een ingevette ovenschaal en bak voor 10 minuutjes.
- Ondertussen snij je de cherrytomaatjes doormidden en bak je ze even mee met de sjalot.
- Voeg dan de gedroogde kruiden en passata toe. Roer goed om.
- Het vegetarische gehakt mag nu ook bij de saus.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het sausmengsel, strooi er de kaas overheen en zet nogmaals 10 minuten in de oven. Smakelijk eten!
Trefwoord courgette, Kaas, tomaat
