Gevulde vegetarische courgette

Gevulde courgette

Een gevulde vegetarische courgette is makkelijk, smakelijk en zonder kaas is deze heerlijkheid ook nog eens vegan. Ik hou wel van zo’n laag gegratineerde kaas maar als je graag plantaardig eet is dit ook echt heel lekker zonder kaas of met vegan kaas natuurlijk. De voorproever en ik hebben dit gerecht als hoofdmaaltijd gegeten, dan eet je ieder een hele courgette, dus 2 gevulde. Als bijgerecht of voorgerecht kun je deze gevulde vegetarische courgette ook serveren, dan is dit recept voldoende voor 4 personen. 

Ik ben dol op groenten en dit gerecht is goed voor maar liefst 400 gram groenten per persoon. Zo kom je heel makkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid groenten. Volgens het Voedingscentrum is dat 250 gram per persoon per dag, maar dat is eigenlijk een minimumadvies. Volgens mij bestaat er niet zoiets als teveel groenten. 

Ik heb in dit recept lekker veel kruiden gebruikt en vegetarisch gehakt. Er zijn veel mensen die dat niet echt lekker vinden, maar als je het op de juiste manier bereidt is het bijna niet van echt vlees te onderscheiden. Je moet vegetarisch gehakt altijd in een saus verwerken, dan wordt het niet te droog en is het echt heel lekker. Eet jij vaak vegetarisch

Gevulde courgette

Gevulde vegetarische courgette

Deze heerlijke courgettes zijn goed voor maar liefst 400 gram groenten per persoon!
4.75 van 4 beoordelingen
Bereiding 20 minuten
oventijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 400 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuks courgette
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 300 ml. tomatenpassata (gezeefde tomaten)
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 stuk sjalot
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 el. rozemarijn
  • 2 tl. tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook (of snij klein). Bak dit samen in een beetje olijfolie.
  • Snij de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel. Leg ze met de holle kant naar boven in een ingevette ovenschaal en bak voor 10 minuutjes.
  • Ondertussen snij je de cherrytomaatjes doormidden en bak je ze even mee met de sjalot.
  • Voeg dan de gedroogde kruiden en passata toe. Roer goed om.
  • Het vegetarische gehakt mag nu ook bij de saus.
  • Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het sausmengsel, strooi er de kaas overheen en zet nogmaals 10 minuten in de oven. Smakelijk eten!
Trefwoord courgette, Kaas, tomaat
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven