Kaneelbroodjes met pepernoten vind ik nou echt ultiem genieten! Ik ben groot fan van kaneelbroodjes, vooral in de herfst en winter, en pepernoten of bijvoorbeeld speculaas vind ik ook zó lekker.
Alles in balans
Ik hou een eetpatroon aan wat goed in balans is. Ik eet volgens de Chinese voedingsleer maar ben zeker niet te streng voor mezelf. Een dessert, chips of een lekker zoet tussendoortje moet zeker kunnen! Als ik mezelf dat ontzeg dan is binnen de kortste keren het hek van de dam en krijg ik een enorme eetbui.
Bakken
Ik ontwikkel recepten maar ben niet zo goed in het ontwikkelen van bakrecepten. Dat is ook echt een vak apart. Deze kaneelbroodjes met pepernoten zijn daarom heel erg makkelijk. Het bladerdeeg heb ik gekocht en verder is het een kwestie van mengen, vullen, snijden en rollen. En daarna doet de oven de rest. Ideaal!
Kaneelbroodjes met pepernoten
keukenapparatuur
- 1 bakplaat
- 1 vijzel (of een schone theedoek en deegroller)
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 50 gram pepernoten
- 20 gram suiker
- 2 tl. kaneel
- 1 stuk ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de kaneel met het suiker. En breek het ei in een schaaltje.
- Pak een vijzel of gebruik een schone theedoek en bijvoorbeeld een deegroller. Doe de kruidnoten er in en maak klein met de vijzel of door de theedoek dicht te leggen en met de deegroller er op te slaan (ook wel lekker moet ik zeggen, haha!).
- Rol het bladerdeeg uit en strooi de kleine stukjes kruidnoten er over. Daarna mag je het suiker-kaneelmengsel verdelen over de kruidnoten.
- Snij 4 repen in de lengte en rol helemaal op.
- Smeer met een kwastje (of gebruik een stuk keukenpapier) een laagje ei over de kaneelbroodjes.
- Zet in de voorverwarmde oven voor zo'n 15 minuten.
- Nadat ze mooi gaar en bruin zijn snij je ze doormidden. Geniet ervan!!