Kaneelbroodjes met pepernoten

Kaneelbroodjes met pepernoten

Kaneelbroodjes met pepernoten vind ik nou echt ultiem genieten! Ik ben groot fan van kaneelbroodjes, vooral in de herfst en winter, en pepernoten of bijvoorbeeld speculaas vind ik ook zó lekker. 

Alles in balans

Ik hou een eetpatroon aan wat goed in balans is. Ik eet volgens de Chinese voedingsleer maar ben zeker niet te streng voor mezelf. Een dessert, chips of een lekker zoet tussendoortje moet zeker kunnen! Als ik mezelf dat ontzeg dan is binnen de kortste keren het hek van de dam en krijg ik een enorme eetbui. 

Bakken

Ik ontwikkel recepten maar ben niet zo goed in het ontwikkelen van bakrecepten. Dat is ook echt een vak apart. Deze kaneelbroodjes met pepernoten zijn daarom heel erg makkelijk. Het bladerdeeg heb ik gekocht en verder is het een kwestie van mengen, vullen, snijden en rollen. En daarna doet de oven de rest. Ideaal!

Kaneelbroodjes met pepernoten

Kaneelbroodjes met pepernoten

Tijd voor een guilty pleasure!
Nog geen beoordeling
Bereiding 10 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Traktatie, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 stuks

keukenapparatuur

  • 1 bakplaat
  • 1 vijzel (of een schone theedoek en deegroller)

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 50 gram pepernoten
  • 20 gram suiker
  • 2 tl. kaneel
  • 1 stuk ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de kaneel met het suiker. En breek het ei in een schaaltje.
  • Pak een vijzel of gebruik een schone theedoek en bijvoorbeeld een deegroller. Doe de kruidnoten er in en maak klein met de vijzel of door de theedoek dicht te leggen en met de deegroller er op te slaan (ook wel lekker moet ik zeggen, haha!).
  • Rol het bladerdeeg uit en strooi de kleine stukjes kruidnoten er over. Daarna mag je het suiker-kaneelmengsel verdelen over de kruidnoten.
  • Snij 4 repen in de lengte en rol helemaal op.
  • Smeer met een kwastje (of gebruik een stuk keukenpapier) een laagje ei over de kaneelbroodjes.
  • Zet in de voorverwarmde oven voor zo'n 15 minuten.
  • Nadat ze mooi gaar en bruin zijn snij je ze doormidden. Geniet ervan!!
Trefwoord broodje, Kaneel, speculaaskruiden, Zoet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven