Ik hou heel erg van de Aziatische keuken en eet heel regelmatig vegetarisch. Daarmee zijn deze noodles met ketjap en ei een perfecte maaltijd!
Receptontwikkeling
Ik maak al zo’n 2,5 jaar recepten, liefst met lekker veel groenten en andere volwaardige ingrediënten. Ik maak de foto’s ook altijd zelf, maar bij dit recept had ik hulp van mijn lieftallige man, die ik normaal gesproken alleen als voorproever inzet (als je me volgt op Instagram dan heb je hem al vaker voorbij zien komen).
Lunch
Deze smakelijke bowl vol met heerlijkheid eet ik tegenwoordig als lunchgerecht. Omdat ik volgens de Chinese voedingsleer eet ga ik voor een warme lunch met zoveel mogelijk groenten. Geniet van deze verwarmende noodles met ketjap en ei.
Noodles met ketjap en ei
Dit smaakvolle gerecht is goed voor 175 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2
calorieën 450 kcal
Ingrediënten
- 150 gram noodles
- 200 gram aspergebroccoli
- 100 gram kastanjechampignons
- 3 stuks bosui
- 2 stuks eieren
- 2 teentjes knoflook
- 2 el. ketjap manis
- 1 tl. gemberpoeder
Optioneel:
- 1 tl. sesamzaadjes
- 1 el. gebakken uitjes
Instructies
- Kook de noodles volgens verpakking, giet af en spoel kort af onder koud water.
- Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes. Bak ze in wat olie met de helft van de (geperste of klein gesneden) knoflook en alle gember.
- De champignons en aspergebroccoli snij je wat kleiner. Bak ze gaar in een andere pan met wat olie, de rest van de (geperste) knoflook en wat zwarte peper naar smaak.
- Breek de eieren in een schaaltje, roer om en giet bij de bosuitjes. Blijf roeren totdat je stukjes ei krijgt.
- Als de eieren bijna gaar zijn doe je de noodles en de ketjap erbij. Verwarm nog even goed.
- Dien op met, naar smaak, wat sesamzaadje en/of gebakken uitjes.
Trefwoord Broccoli, champignons, ketjap, noodles