Pastasalade met cottage cheese en zalm. Een pastasalade is met zomers weer extra lekker. Het is fris en het bevat natuurlijk weer veel groenten. Ik heb deze keer paprika, cherrytomaatjes en komkommer gebruikt. En verse basilicum kan ook nooit teveel zijn in zo’n salade vind ik!
Als ik paprika gebruik dan is dat bijna altijd de rode variant, deze bevat het meeste vitamine C. en ik vind er ook de meeste smaak aan zitten. Althans, als hij rauw blijft. In warme gerechten hou ik er niet zo van, van die sterke smaak, dan pak ik de gele. Ach ja, je kunt ook niet alles lekker vinden toch?
Deze pastasalade met cottage cheese en zalm kun je combineren met allerlei soorten rauwkost die je lekker vindt. Met de cottage cheese (wat hetzelfde is als hüttenkäse) combineer je alle smaken mooi met elkaar. Geniet lekker van deze frisse pastasalade tijdens lunch of avondeten!

Pastasalade met cottage cheese en zalm
keukenapparatuur
- 1 vergiet
Ingrediënten
- 125 gram volkoren pasta
- 200 gram cottage cheese
- 1 tl. citroensap
- 1 tl. tijm
- 2 el. olijfolie (extra vierge)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 0,5 stuk komkommer
- 0,5 stuk rode paprika
- 100 gram gerookte zalm
- 0,5 stuk basilicumplant
- 1 el. pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- Meng de cottage cheese met de citroensap, 1 eetlepel olijfolie, tijm en wat peper naar smaak. Roer goed om en zet weg.
- Was en snij de tomaatjes in twee of vier.
- De komkommer snij je in de lengte door, haal het vruchtvlees eruit door te schrapen met een lepeltje. Snij dan in repen en daarna in blokjes.
- De paprika mag ook in blokjes gesneden worden.
- Was en snij de blaadjes van de basilicumplant.
- Rooster de pijnboompitjes kort bruin.
- Giet de pasta af en spoel na onder koud water in een vergiet.
- Meng de pasta in een schaal met de cottage cheese, de groenten en de basilicum.
- Snij de plakjes zalm kleiner en roer ook door de salade. Giet de eetlepel olie er overheen en strooi de pijnboompitjes er overheen.
Ik lees voor het eerst jou recepten . Gelukkig heel eenvoudig te maken en gezond. . Niet zo ingewikkeld en met verse kruiden en groenten.
Dankjewel!!
Hoi Liesbeth, wat een fijn compliment!! Daar doe ik het voor! Geniet van de recepten. groetjes Renée