Deze heerlijke pompoenpannenkoeken met honing zijn een fantastische keuze als je gezond wilt ontbijten. Er zitten lekker veel vezels en vitaminen in. Ontbijten met groenten was nog nooit zo lekker!
Zelf pompoenpuree maken
Je kunt (schijnbaar) pompoenpuree kopen maar ik maak hem lekker zelf. Ik had een paar ronde pompoenen liggen ter decoratie voor de herfst, maar die mogen nu wel gegeten worden. De pompoen die ik voor deze pompoenpannenkoeken wilde gebruiken was groen aan de buitenkant dus die heb ik wel eerst even geschild. Dat kost iets meer tijd en is anders ook niet nodig, maar mij leek een groene pannenkoek er niet zo smakelijk uitzien.
Ontbijten volgens de Chinese voedingsleer
Ik eet, als ik dit recept upload, al meer dan 2 jaar volgens de Chinese voedingsleer. Ik maak, als echte lekkerbek/foodie, ook recepten die niet volledig zijn aangesloten op de Chinese leer maar deze pompoenpannenkoeken met honing zijn perfect! Ze passen heel goed in het aarde-element, waarin je de maag en milt goed voedt. Dat zijn de organen die je in de ochtend een kickstart mag geven voor de dag. Pompoen en honing vallen sowieso onder het aarde-element. De honing kun je het beste koud en rauw over de pannenkoeken gieten en dan direct eten. De honing dus niet mee verwarmen, dan gaan alle goede stofjes eruit. Eet met de elementen mee en voel je energieker en gezonder d.m.v. de praktische cursus over de TCV.
Lekker veel vezels
In de pompoen zitten al veel vezels natuurlijk maar ik heb in deze pompoenpannenkoeken ook volkoren havermeel gebruikt. Zo ben je extra lang verzadigd en doordat je een bereid ontbijt eet (dus niets rauw, behalve de honing) kunnen de voedingsstoffen veel beter opgenomen worden. Op de Instagram-pagina vind je een reel hoe je dit recept maakt. Geniet er lekker van!!

Pompoenpannenkoeken met honing
keukenapparatuur
- 1 mengkom
- 1 Staafmixer
- 1 handmixer
Ingredients
- 400 gram pompoenpuree (1 kleine ronde pompoen voor 400 gram)
- 3 stuks eieren
- 1,5 eetlepel speculaaskruiden
- 100 ml. sojayoghurt
- 200 gram volkoren havermeel
- 1 tl. bakpoeder
- 1 snufje zout
Instructions
- Snij de pompoen in blokjes (ik had een groene pompoen, die heb ik geschild omdat ik de kleur anders niet zo smakelijk vond, je hoeft anders niet te schillen). Kook de blokjes zacht in 10 tot 15 minuten gaar. Mix dan tot een puree met een staafmixer.
- Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Voeg vervolgens de yoghurt en de pompoenpuree toe en mix even met een handmixer.
- Vervolgens mogen de eieren er stuk voor stuk bij. Het beslag is nu klaar!
- Zet een pan op het vuur met (vloeibaar) boter, zorg ervoor dat de pan goed warm is en doe er dan wat beslag in. Met de achterkant van een lepel kun je de pannenkoek wat uitrijken zodat hij rond is en overal even dik.
- Elke kant bak je in een paar minuten gaar en een beetje bruin. De pannenkoeken zijn heerlijk met wat rauwe honing, noten en/of zaden.