Rabarbercake met aardbeien, kaneel en poedersuiker. Rabarber is een makkelijk te bereiden groente die vaak in zoete gerechten wordt gebruikt. Het seizoen is van eind maart tot en met juli, met de maand mei als beste maand. Omdat rabarber erg zuur is gebruik ik het zelf graag in combinatie met zoete ingrediënten. Dit keer heb ik de rabarbercake met aardbeien en suiker verrijkt. Rabarber is een groente en heeft dus ook alle gezondheidskenmerken daarvan. Zo bevat het calcium, kalium en antioxidanten, ook vitamine K en de nodige vezels zitten er volop in. Ik eet rabarber eigenlijk altijd in een zoet recept omdat ik het anders nogal zuur vindt. Maar je kunt het ook in een frisse salade gebruiken. Eet jij weleens rabarber? En heb je misschien nog leuke ideeën voor me om het in hartige gerechten te verwerken?

Rabarbercake met aardbeien
keukenapparatuur
- 1 handmixer
Ingredients
- 200 gram boter
- 200 gram fijne suiker
- 4 stuks eieren
- 1 tl. bakpoeder
- 200 gram bloem
- 1 tl. kaneel
- 200 gram rabarber
- 150 gram aardbeien
- 2 el. poedersuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onder warmte).
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en meng vervolgens met de suiker en de kaneel. Doe dit met een mixer zodat het een gladde substantie wordt.
- Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe en mix tussendoor weer steeds glad.
- Spatel de gezeefde bloem en het bakpoeder door het beslag.
- Vet een cakeblik of losse cakevormpjes in.
- Was en snij de rabarber in stukjes van zo’n 2 cm. Doe hetzelfde met de aardbeien.
- De stukken aardbei en rabarber leg je onderin het ingevette blik of cakevormpjes. Stort het cakebeslag er over uit en verdeel goed met een spatel.
- Bak voor zo’n 30 minuten af. Om zeker te zijn dat het deeg gaar is kun je er met een prikker in prikken, komt deze er droog uit, dan is het gaar.
- Bestuif met poedersuiker.