Romige orzo met gerookte kip

Orzo met gerookte kip en parmezaanse kaas

Een simpel pastaatje gaat er hier altijd in! We eten vaak vezelrijke/volkoren pasta dus dat kan elke dag wat mij betreft! Deze misschien twee keer per week 😜. Eet jij vaak volkoren pasta? Of toch liever de ‘gewone’?

Orzo met gerookte kip en parmezaanse kaas

Romige orzo met gerookte kip

In deze orzo zit voor maar liefst 225 gram groenten per persoon.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties
calorieën 600 kcal

Ingrediënten
  

  • 75 gram zuivelspread knoflook en fijne kruiden
  • 150 gram gerookte kip
  • 150 gram orzo
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks bosuitjes
  • 100 gram courgette
  • 1 stuk sjalot
  • 1 eetlepel oregano
  • 20 gram Grana padano

Instructies
 

  • Kook de orzo volgens verpakking (hou bij het afgieten een half kopje kookvocht apart en giet het bij de afgegoten orzo in de pan).
  • Maak de cherrytomaatjes en courgette schoon, de tomaatjes mag je door de helft snijden en de courgette in blokjes. 
  • Snipper de sjalot en bak deze in een pan met wat olijfolie glazig. Voeg dan de courgette toe, de oregano en wat zwarte peper.
  • Maak de bosuitjes schoon, snij in ringetjes en voeg de witte toe aan de pan. Ook de cherrytomaatjes mag je nu kort mee bakken.
  • Roer de orzo door de groenten en voeg de zuivelspread toe. 
  • Als deze gesmolten en vermengd is kun je opdienen met de gerookte kip, grana padano en bosui bovenop de orzo. 
Trefwoord Kip, Orzo, Pasta
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top