Een simpel pastaatje gaat er hier altijd in! We eten vaak vezelrijke/volkoren pasta dus dat kan elke dag wat mij betreft! Deze misschien twee keer per week 😜. Eet jij vaak volkoren pasta? Of toch liever de ‘gewone’?

Romige orzo met gerookte kip
In deze orzo zit voor maar liefst 225 gram groenten per persoon.
5 van 1 beoordeling
Bereiding 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 porties
calorieën 600 kcal
Ingrediënten
- 75 gram zuivelspread knoflook en fijne kruiden
- 150 gram gerookte kip
- 150 gram orzo
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks bosuitjes
- 100 gram courgette
- 1 stuk sjalot
- 1 eetlepel oregano
- 20 gram Grana padano
Instructies
- Kook de orzo volgens verpakking (hou bij het afgieten een half kopje kookvocht apart en giet het bij de afgegoten orzo in de pan).
- Maak de cherrytomaatjes en courgette schoon, de tomaatjes mag je door de helft snijden en de courgette in blokjes.
- Snipper de sjalot en bak deze in een pan met wat olijfolie glazig. Voeg dan de courgette toe, de oregano en wat zwarte peper.
- Maak de bosuitjes schoon, snij in ringetjes en voeg de witte toe aan de pan. Ook de cherrytomaatjes mag je nu kort mee bakken.
- Roer de orzo door de groenten en voeg de zuivelspread toe.
- Als deze gesmolten en vermengd is kun je opdienen met de gerookte kip, grana padano en bosui bovenop de orzo.
Trefwoord Kip, Orzo, Pasta
