Romige orzo met gerookte kip, cherrytomaatjes, bosui, courgette en Italiaanse kaas. Zo’n simpel pastaatje gaat er hier altijd in! En deze romige orzo is in 20 minuutjes alweer klaar. We eten vaak vezelrijke/volkoren pasta en die variant bestaat ook bij orzo. Deze keer heb ik een normale, witte orzo gepakt maar het is nog steeds een gezonde pasta met weer lekker veel groenten er in. Ik heb 225 gram groenten per portie verwerkt.
Ik vind dat zo’n kleine korrel pasta wel een romige saus kan gebruiken. Daarom heb ik deze romige orzo met gerookte kip verrijkt met zuivelspread light. Dat gebruik ik heel vaak om een romige saus te maken omdat het veel minder vet is dan bijvoorbeeld kookroom. Bovendien krijg je zo een wat dikkere saus. Orzo is toch wel één van mijn meest favoriete pastasoort. Welke pastasoort is jouw favoriet?
Romige orzo met gerookte kip
Ingrediënten
- 75 gram zuivelspread knoflook en fijne kruiden
- 150 gram gerookte kip
- 150 gram orzo
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks bosuitjes
- 100 gram courgette
- 1 stuk sjalot
- 1 eetlepel oregano
- 20 gram Grana padano
Instructies
- Kook de orzo volgens verpakking (hou bij het afgieten een half kopje kookvocht apart en giet het bij de afgegoten orzo in de pan).
- Maak de cherrytomaatjes en courgette schoon, de tomaatjes mag je door de helft snijden en de courgette in blokjes.
- Snipper de sjalot en bak deze in een pan met wat olijfolie glazig. Voeg dan de courgette toe, de oregano en wat zwarte peper.
- Maak de bosuitjes schoon, snij in ringetjes en voeg de witte toe aan de pan. Ook de cherrytomaatjes mag je nu kort mee bakken.
- Roer de orzo door de groenten en voeg de zuivelspread toe.
- Als deze gesmolten en vermengd is kun je opdienen met de gerookte kip, grana padano en bosui bovenop de orzo.