Traybake met zalm en boontjes

Traybake met zalm en boontjes

Deze traybake met zalm en boontjes heb ik precies even lang in de oven gedaan als een andere traybake met zalm. Alleen is bij deze zalm het eiwit eruit gekomen, je ziet van dat witte spul bovenop liggen. Het kan totaal geen kwaad hoor en ik vind het ook niet vies ofzo, maar het betekent wel dat de zalm te gaar is geworden. Ik denk dat dit komt omdat ik andere zalm heb gebruikt, wellicht was deze wat minder van kwaliteit. Pak dus goede, verse zalm voor deze heerlijke traybake

Elke week een traybake

Ik maak bijna elke week een traybake, meestal met aardappelen. Ik vind traybakes gewoon echt een ideaal ovengerecht. Het is gezond want je hoeft maar weinig vet te gebruiken, heel makkelijk te maken en ik vind groenten uit de oven erg smakelijk. 

Voedingsstoffen

De voedingsstoffen in deze traybake met zalm en boontjes zijn heel voedzaam. Er zitten eiwitten, goede vetten en veel vitamines in. Element water (peulvruchten), element aarde (aardappelen, wortelen) en element metaal uit de Chinese voedingsleer zijn vertegenwoordigd in dit recept. Daarmee voedt het flink wat organen en zorgt het voor een goede, voedzame balans. 

Traybake met zalm en boontjes

Traybake met zalm en boontjes

Een traybake is altijd een goed idee!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
Calories 600 kcal

keukenapparatuur

  • 1 ovenplaat

Ingredients
  

  • 400 gram aardappelen
  • 250 gram sperziebonen
  • 250 gram wortelen
  • 2 stuks zalmfilet
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. rozemarijn
  • 1 tl. dille

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ondertussen maak je de groenten schoon en snij je de wortelen in grove stukken.
  • De aardappelen mag je wassen en met schil gebruiken (als het verse aardappelen zijn). Snij ze in plakjes.
  • Meng een eetlepel olie per persoon met de paprikapoeder en de rozemarijn. Giet over de aardappelen en roer om zodat het kruidenmengsel goed verdeeld is.
  • Leg de aardappelen en groenten op een bakplaat (evt. met ovenpapier) en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schep dan een keer om en leg de zalm met de dille er op erbij. Bak voor nog 8 minuten en check dan even of de zalm net aan gaar is. Zo niet, dan zet je de traybake nog even terug. Geniet ervan!
Serving: 1stuks | Calories: 600kcal | Carbohydrates: 46.5g | Protein: 30.7g | Fat: 29.6g | Saturated Fat: 4.7g | Fiber: 11.6g | Vitamin C: 34mg | Calcium: 139mg | Iron: 2.6mg
Trefwoord Aardappelen, sperziebonen, traybake, Vis, Wortelen, Zalm

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven