Deze vegetarische wraps met spinazie zijn supersnel klaar én budgetvriendelijk. Zeker als je spinazie uit de diepvries gebruikt. Ik heb volkoren wraps gepakt zonder toegevoegde suikers. In veel wraps is suiker toegevoegd terwijl je dit helemaal niet proeft dus kijk even bij de voedingswaarden op de verpakking, dan weet je wat je koopt.
Ik heb de vegetarische wraps met spinazie gevuld, met tomaten, hüttenkäse aangemaakt met goede olijfolie en verse bieslook, gebrande cashewnoten en pecorino. Je kunt in plaats van pecorino ook parmezaanse kaas of grana padano gebruiken, die kazen zijn vaak goedkoper en ook hartstikke lekker.
Je hebt dit gerecht al in een kwartier op je eigen eettafel staan, dat is altijd fijn op doordeweekse dagen vind ik. Geniet er weer lekker van!
Vegetarische wraps met spinazie
Ingrediënten
- 4 stuks volkoren medium wraps
- 200 gram cottage cheese (hüttenkäse)
- 35 gram cashewnoten
- 250 gram spinazie (evt. diepvries)
- 250 gram tomaten
- 25 gram pecorino (of Parmezaanse kaas)
- 1 el. verse bieslook (of de helft gedroogd)
- 1 el. extra vierge olijfolie
Instructies
- Bak in een beetje olijfolie de cashewnoten bruin en leg op een keukenpapiertje.
- Doe wat olijfolie in de pan erbij en bak de spinazie met wat peper naar smaak.
- Als je veel overtollig vocht van de spinazie hebt, giet dat eerst even af. Snij dan de tomaten klein en voeg toe aan de pan met spinazie als deze bijna klaar is.
- Meng de hüttenkäse met de extra vierge olijfolie, de bieslook en peper naar smaak.
- Maak de wraps in een droge pan warm of doe ze even in de oven (zie verpakking).
- Als de wraps warm zijn dan besmeer je ze met de hüttenkäse, dan doe je de groenten er op, dan de cashewnoten en je eindigt met stukjes pecorino.