5 salades met fruit

salade met druiven

Ik maak steeds vaker salades met fruit. Dat is zo’n lekkere frisse en zoete toevoeging. Ik doe vaak iets hartigs, zoals kaas, vis of noten in een salade waardoor zo’n friszoete tegenhanger superlekker is. En zo krijg ik ook wat meer fruit binnen op een dag, want ik vind het hartstikke lekker maar vergeet het vaak te eten. In dit blogartikel geef ik mijn persoonlijke top 5 salades met fruit. 

Op nummer 5 begin ik met de bleekselderijsalade met appel, kaas en rozijntjes. Deze is fantastisch lekker en heel makkelijk te maken. Binnen een kwartier staat deze snelle en slanke maaltijd al op je eettafel:

Bleekselderijsalade met appel
Deze makkelijke en super smaakvolle salade is goed voor 150 gram groenten en 75 gram fruit per persoon.
Check out this recipe
Bleekselderijsalade

Op nummer 4 een salade met burrata, frambozen en een heerlijke mosterddressing. Dit is een salade om als bijgerecht of lunchgerecht te nuttigen:

Salade met burrata en frambozen
Deze salade bevat 125 gram groenten en 60 gram fruit per portie.
Check out this recipe
Salade met burrata en frambozen

Op nummer 3 heb ik een heerlijke salade met gegrilde nectarine, avocado, buffelmozzarella en krokante pancetta. Dit is echt een fantastische combinatie:

Salade gegrilde nectarine en krokante pancetta
Bijzonder lekker fris gerecht met 175 gram groenten per persoon.
Check out this recipe
salade met gegrilde nectarine 2 schaaltjes

Op nummer 2 staat de salade met druiven, ricotta, pijnboompitten en een heerlijke dressing met honing. Deze salade is een mooi bijgerecht bij bijv. een BBQ, plaattaart of hartige taart. Als je deze als hoofdgerecht wilt eten dan zou ik er wat brood bij serveren. 

Salade met druiven
Deze salade is met 10 minuten heel snel geserveerd!
Check out this recipe
Salade met druiven

Deze rijkgevulde salade met aardbeien, zachte geitenkaas, radijsjes, komkommer, kruiden en zelfgemaakte croutons staat op nummer 1!

Salade met aardbeien en geitenkaas
Deze frisse salade bevat 175 gram groenten en 115 gram fruit per portie!
Check out this recipe
salade met appel en aardbeien

Dit was mijn persoonlijke top 5, als ik in mijn statistieken kijk dan zie ik dat de winnaar van deze 5 salades met fruit op Google toch wel echt de salade met burrata en frambozen is. Waarschijnlijk wordt er vaak gezocht op recepten met burrata :). Wat is jouw nummer 1 van deze salades? Laat het me weten in het reactie-veld onderaan deze pagina. 

Deze heerlijke 5 salades met fruit kun je het best in de lente- en zomermaanden eten, dan is je lichaam beter in het verteren van rauw fruit en rauwe groenten (volgens de Chinese voedingsleer dan in ieder geval en ook vanuit mijn eigen ervaringen). 

Liefs Renée

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven