Ik had een zak Elstar-appels gekocht en die bleken een partijtje zúúr! 😵💫 Ik hou wel van een zure appel maar dit was echt tranen-in-de-ogen-gekke-bekken-zuur zeg maar 😅. Dus wat doe je daar dan mee? ‘Appeltaart maken’ zegt mijn guilty-pleasuregedachte, ‘in de baked oats verwerken’ zegt mijn gezonde gedachte. En ik koos voor die laatste, niet in de laatste plaats omdat baked oats gewoon heel simpel en snel klaar zijn ;). Ik heb er geen suiker in gedaan maar om het zoet te maken heb ik banaan en rozijnen toegevoegd. En als het in de oven staat….die geur in huis……heerlijk! Je kunt ze ook al eerder maken en een voorraadje aanleggen, dan verwarm je ze gewoon heel even in de magnetron als je ze gaat eten (dat is nóg lekkerder dan koud). Dit recept heb ik als vegan recept gemaakt en gegeten maar ik verwacht dat het beter rijst met een eitje er in, vandaar dat ik dat wel in het recept erbij heb staan.

Baked oats met appel en banaan
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje (of blender/staafmixer)
Ingrediënten
- 100 gram havermout
- 3 tl. gebroken lijnzaad
- 1 stuk ei (vegan: dit weglaten uiteraard)
- 125 gram banaan
- 100 gram appel
- 2 tl. kaneel
- 1 tl. bakpoeder
- 3 el. rozijnen
Instructies
- Verwarmde oven voor op 180 graden.
- Mengalles in een keukenmachientje (behalve de rozijnen), het is handig het fruit eerst klein te snijden maar het mag grof blijven.
- Als het een mooie gladde pasta is roer je de rozijnen er nog door.
- Pak wat leuke ovenschaaltjes, vet ze in en verdeel het mengsel. Bak af in zo’n 25 minuten.
