Courgettesoep met karwij

Courgettesoep met karwij

Deze courgettesoep met karwij is romig, kruidig en heel erg gezond. Ik heb karwijzaad gebruikt omdat het een wat zoete anijssmaak heeft met een scherpe toon. Dat past perfect bij de courgettes. Ik hou niet van anijs, maar karwijzaad in soep vind ik wel heel erg lekker. 

Soep bij de lunch

Sinds ik volgens de Chinese voedingsleer eet, zo’n 2 jaar, eet ik elke dag een kom soep bij mijn lunch. De rest van de lunch is vaak een bereide maaltijd maar kan ook een roerei met wat groenten en brood of een tosti zijn bijvoorbeeld. Door soep te eten worden je maag en milt voorbereid op de rest van het eten. Daardoor kan voeding makkelijker verteerd en verbrand worden. Zo krijg je meer energie, een beter immuunsysteem en nog veel meer moois. 

Elke dag soep

Of ik ook in de zomer soep eet? Zeker weten! Dan eet ik wel andere soep dan in de herfst of winter, maar ik blijf het met veel plezier eten. Misschien niet als het 30 graden is, maar zelfs dan gaat een gazpacho er wel in. 

Wil je ook meer energie en je lichaam een gezondheidsboost geven? Begin dan nu met eten volgens de Chinese voedingsleer en ontdek al dat moois! 

Courgettesoep met karwij

Courgettesoep met karwij

Deze heerlijke soep is goed voor maar liefst 165 gram groenten per kom soep!
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 6 kommen
calorieën 66 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 stuk ui
  • 3 stuks courgette
  • 1 el. karwijzaad
  • 15 gram platte peterselie
  • 1 liter water
  • 1 blokje groenten bouillon (minder zout)
  • 3 el. zuivelspread light

Instructies
 

  • Doe een scheut olijfolie in een soeppan en snipper de ui. Bak de ui glazig, doe daarna het karwijzaad erbij.
  • Snij de courgettes in grove stukken en voeg toe aan de pan. Roer regelmatig om.
  • Kook het water en doe het daarna bij de groenten in de pan, samen met het bouillonblokje, 2/3 van de peterselie en peper naar smaak.
  • Breng opnieuw aan de kook en laat zo’n 5 tot 10 minuten koken (totdat de stukken courgette goed zacht zijn).
  • Mix de soep met de staafmixer zodat het een heerlijke, gladde soep is.
  • Snij de rest van de peterselie klein en voeg toe aan de soep.
Trefwoord courgette, peterselie, Verse kruiden, zuivelspread

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven