Deze goed gekruide geroosterde bloemkool is erg lekker met gebakken aardappeltjes. Wij hebben er ook een stukje vlees bij gegeten maar je kunt het ook prima vegetarisch of vegan houden uiteraard ✅. Wil je het vegan houden? Dan zou je er bijvoorbeeld wat geroosterde noten bij kunnen serveren en/of een sojayoghurtdip met munt. Als je het vegetarisch wilt houden zou ik er wat stukken fetakaas overheen kruimelen. In beide gevallen adviseer ik de gebakken aardappeltjes er ook bij te eten. Dan heb je een volwaardige maaltijd. En die aardappelen kun je ook nog gewoon in de oven erbij bakken!

Geroosterde bloemkool
Een bloemkool weegt vaak wel meer dan een kilo, dus je krijgt bij dit bijgerecht ook weer lekker veel groenten binnen.
Nog geen beoordeling
Bereiding 5 minuten min
Oventijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 215 kcal
Ingrediënten
- 0,5 stuk bloemkool
- 1 teen knoflook
- 2 el. olijfolie
- 1 el. kerriepoeder
- 1 el. paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bloemkool en snij in ongeveer gelijke stukken. Leg op een bakplaat, evt. met een bakpapiertje eronder.
- Meng de kerrie- en paprikapoeder en strooi over de roosjes. Schep om zodat de kruiden overal goed verdeeld zijn.
- Pers een teentje knoflook en meng met de olijfolie.
- Doe dan wat peper en het olijfolie-mengsel over de bloemkool.
- Bak af voor 30 minuten. Schep op de helft nog eens om.
Trefwoord bloemkool, Kruiden, Oven
