Deze goed gekruide geroosterde bloemkool is erg lekker met bijv. gebakken aardappeltjes. Wij hebben er ook een stukje vlees bij gegeten maar je kunt de maaltijd ook prima vegetarisch of vegan houden uiteraard.
Bijgerechten
Als bijgerecht is deze geroosterde bloemkool ideaal! Bloemkool is van juni t/m december in het seizoen en dan kun je ze lekker goedkoop in de supermarkt vinden. Ze zijn zo ontzettend groot meestal dat je er wel twee gerechten mee kunt maken. Ik maak vaak bloemkool als bijgerecht op een traybake of soep en dan kun je de andere helft voor wat anders gebruiken.
Wil je de maaltijd vegan houden?
Dan zou je, bij deze geroosterde bloemkool, bijvoorbeeld wat geroosterde noten bij kunnen serveren en/of een sojayoghurtdip met munt. Dat past ook echt heel goed omdat ik de bloemkool flink gekruid heb en een frisse tegenhanger best kan gebruiken.
Wil je de maaltijd vegetarisch houden?
Dan passen stukken fetakaas er heel goed bij. In beide gevallen adviseer ik de gebakken aardappeltjes er ook bij te eten. Dan heb je echt een volwaardige en voedzame maaltijd. En die aardappelen kun je ook nog gewoon in de oven erbij bakken!
Geroosterde bloemkool
Ingrediënten
- 0,5 stuk bloemkool
- 1 teen knoflook
- 2 el. olijfolie
- 1 el. kerriepoeder
- 1 el. paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bloemkool en snij in ongeveer gelijke stukken. Leg op een bakplaat, evt. met een bakpapiertje eronder.
- Meng de kerrie- en paprikapoeder en strooi over de roosjes. Schep om zodat de kruiden overal goed verdeeld zijn.
- Pers een teentje knoflook en meng met de olijfolie.
- Doe dan wat peper en het olijfolie-mengsel over de bloemkool.
- Bak af voor 30 minuten. Schep op de helft nog eens om.