Kersencrumble

Kersencrumble

Of met appel, of met banaan, of met….tsja, waarmee zou dit niet lekker zijn? Heerlijk zo’n simpel dessertje waarmee je lekker kunt variëren en waar iedereen dol op is. Ik ben namelijk niet zo van het bakken, ik hou er niet van om exacte recepten te volgen, doe mij maar een baksel waarmee ik zelf kan bepalen hoe en wat (en wat niet fout kan gaan ;)). Als ik eters over de vloer krijg wil ik wel wat zelf maken natuurlijk en niet aankomen met een doos viennetta (ook lekker trouwens 😂). Dit is zó simpel dat ik het zelfs leuk vind om te maken. Ik had een grote ovenschaal gepakt voor 6 personen maar bleek veel te veel crumble te hebben (dat heb ik aangepast naar onderstaande verhoudingen 👍🏼) dus heb snel nog een appel geschild, daar wat kaneel, beetje suiker en rozijnen door, dat zijn de kleinere bakjes die erbij staan geworden. En die waren ook goddelijk! De volgende keer maak ik die dus voor de eters. Even bijhouden wie ik welke crumble voorgeschoteld heb ;). Hopelijk steel jij hier ook de show mee bij jou aan de eettafel. 

De mascarpone voor erbij is trouwens optioneel, het is namelijk zeker niet noodzakelijk voor een lekker dessert! Maar soms wil je extra uitpakken.

Kersencrumble

Kersencrumble

Deze crumble is heel erg makkelijk, zelfs voor iemand die niet goed kan bakken (zoals ik ;)).
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 min
oventijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Dessert
Keuken Engels
Porties 6
calorieën 300 kcal

keukenapparatuur

  • 1 fijne zeef
  • 1 keukenmachientje of vijzel

Ingrediënten
  

  • 60 gram boter
  • 75 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 50 gram pecannoten
  • 2 blikken kersentaartvulling (430 gram per stuk)
  • 250 gram mascarpone (optioneel)
  • 2 eetlepels poedersuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels melk (optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht;180 graden).
  • Doe de pecannoten in een keukenmachine of gebruik een vijzel en maal fijn tot kruimels.
  • Meng de suiker met de pecannoot-kruimels.
  • Doe in een kom de bloem via een zeef. Voeg vervolgens de boter toe en meng dat met je handen totdat het kruimels zijn en de boter goed gemengd is.
  • Voeg dan het suiker/notenmengsel toe aan de kom en meng dat ook nog even goed met je handen. De crumble is al klaar!
  • Vet een ovenschaal goed in en verdeel dan de kersen (kan dus ook ander fruit zijn).
  • Doe op de kersen een laag crumble en bak voor zo’n 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Optioneel is het mascarponemengsel:
    Roer de eetlepels poedersuiker en melk door de mascarpone en doe een lekkere dikke klodder daarvan bij de crumble als je het serveert.
Trefwoord fruit, nagerecht, toetje
Heb je dit recept geprobeerd?Laat me weten wat je ervan vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top