Mascarpone rood fruit met limoncello, cantuccini en amandelen. Wat een romige heerlijkheid is dit geworden. 🥰 Ik heb er Limoncello in verwerkt zodat je ook een zuurtje hebt en het zomerfruit is ook zoetzuur. Ik hou zelf niet van erg zoete desserts en dit is zo lekker in balans. En ja, zodra je de kans krijgt om drank in een toetje te verwerken, DOEN! 😉 Maar ook zonder de Limoncello is dit heerlijk hoor! Dus als er kinderen mee-eten dan laat je het er gewoon uit of je voegt een paar eetlepels melk toe. De koekjes kun je zelf maken (het recept van deze koekjes kun je op mijn Instagram vinden) of, net als ik deze keer, gewoon kopen. Geniet van deze mascarpone rood fruit met Limoncello. Nog een laatste tip…serveer er een lekker borrelglaasje Limoncello bij.

Mascarpone rood fruit met Limoncello
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje of staafmixer
- 1 handmixer
Ingredients
- 250 gram diepvries zomerfruit
- 125 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 20 gram poedersuiker
- 125 gram verse bramen en/of frambozen
- 4 eetlepels Limoncello (of anders melk)
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1 theelepel vanille-aroma
- 15 gram amandelen
- 4 stuks Cantuccini
Instructions
- Laat het diepvriesfruit ontdooien.
- Meng de mascarpone met de Limoncello.
- Voeg dan de slagroom en poedersuiker toe aan het mascarpone-mengsel en mix met een mixer kort tot een mooie room die niet meer zo vloeibaar is.
- Doe het ontdooide fruit met de siroop en vanille-aroma in een keukenmachientje en vermaal tot een moes. Of gebruik een staafmixer.
- Snij de verse vruchten doormidden en roer er doorheen.
- Maak de amandelen wat kleiner met een vijzel of mes.
- Pak een paar mooie glazen en begin met wat lepels mascarpone-mengsel onderin, doe er dan een lepel vruchtenmengsel op en herhaal dit.
- Bovenop doe je wat stukjes amandel en een koekje.
Heerlijk frisse smaakcombinatie en ziet er prachtig uit
Hoi Elsbeth, wat lief dat je een review achter hebt gelaten! Ik ben blij dat het goed is bevallen. Groetjes Renée