Hou jij ook zo van pasta? Veel mensen denken dat pasta niet gezond is omdat er veel koolhydraten in zitten. Maar koolhydraten met voldoende vezels gecombineerd is geen enkel probleem en zelfs hard nodig voor je energievoorraad. Deze pasta met gerookte kip heb ik daarom aangevuld met een flinke hoeveelheid groenten. Je kunt ook nog volkoren pasta gebruiken, daar had ik deze keer geen zin in. Soms is een witte pasta zo lekker! Als je kiest voor de witte variant kun je beter wat minder gebruiken, in plaats van 75 gram per persoon kook je dan 50 gram per persoon.
Het gebruik van kruiden
Ik heb in dit pastarecept gedroogde kruiden en verse kruiden gebruikt. Je kunt ook alleen gedroogde kruiden gebruiken uiteraard, dat maakt het extra budgetvriendelijk. Het gebruik van kruiden zorgt ervoor dat je minder, en vaak zelfs helemaal geen, zout hoeft toe te voegen aan je gerecht. De kruiden geven al genoeg smaak aan de maaltijd, samen met olie en de overige ingrediënten.
Visie vanuit de Chinese voedingsleer
Het gebruik van kruiden wordt aanbevolen vanuit de traditionele Chinese voedingsleer omdat het helende werking heeft. Zo zorgen de meeste kruiden die je toevoegt aan je avondmaaltijd ervoor dat het eten makkelijker verteerd. Ook kunnen kruiden voor meer balans in je lichaam zorgen. In de winter kun je bijvoorbeeld beter de wat verwarmende kruiden, zoals kerrie, kaneel en chili gebruiken om je lichaam warm te houden. Of het gedroogde of verse kruiden zijn maakt overigens voor de werking niet uit.
Geniet van deze heerlijke snelle en slanke pasta met gerookte kip!
Pasta met gerookte kip
Ingrediënten
- 150 gram (volkoren) pasta
- 1 stuk courgette
- 125 gram romaatjes
- 1 stuk prei
- 200 gram hüttenkäse
- 100 gram gerookte kipblokjes
- 1 el. basilicum (gedroogd)
- 1 el. peterselie (gedroogd)
- 10 gram verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking.
- Meng de Hüttenkäse met wat goede olijfolie (1 el. per persoon), de gedroogde basilicum, peterselie en wat peper naar smaak.
- Snij de prei in dunne ringen, de courgette in blokjes en de romaatjes klein.
- Doe wat olie of vloeibaar boter in een pan en bak de groenten met wat peper bruin. Begin met de prei en de courgette, de romaatjes hoeven niet zo lang te bakken.
- Als de pasta klaar is dan roer je de hüttenkäse er doorheen.
- Snij of scheur de basilicumblaadjes kleiner. Roer die dan samen met de groenten en de gerookte kipblokjes door de pasta.