Portobello burger met kruidenkaas

Portobello burger met kruidenkaas

Ik heb weer een gezonde draai gegeven aan een junkfoodrecept. Dat vind ik altijd superleuk omdat ik meestal uitkom bij een gerecht wat minstens net zoveel geluk hormonen afgeeft als de originele variant. Met deze portobello burger met kruidenkaas en gekaramelliseerde uienringen kom je echt in veggie-heaven! 

Genoeg groenten zonder dat je het door hebt

In dit gerecht zit veel groenten, wel zo’n 300 gram groenten per persoon. Dat is berekend als je er twee per persoon eet, wat voor een avondmaaltijd prima kan. Er zijn veel mensen die moeite hebben om voldoende groenten te eten maar met deze broodjes lukt het je in één maaltijd en je hebt het echt niet eens door. Dat komt omdat de portobello lekker stevig van structuur blijft en de kaas heerlijk romig is in je mond. Zo lijkt het alsof je een heel ongezond broodje eet. 

Dat kan veel gezonder

Natuurlijk kan deze portobello burger met kruidenkaas nog veel gezonder. Je kunt de witte broodjes vervangen door volkoren bolletjes bijvoorbeeld en de kruidenkaas door een laagje lichte zuivelspread. Zelf vind ik dit een goed alternatief voor een junkfoodavond in het weekend en mag het ook best een keer zo want dit gerecht is zo ook snel en slank.

 

Portobello burger met kruidenkaas

Portobello burger met kruidenkaas

Deze heerlijke vegetarische burgers met kruidenkaas en uienringen zijn goed voor 300 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 broodjes
calorieën 250 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 stuks portobello
  • 4 stuks burgerbroodjes
  • 100 gram kruidenkaas light
  • 2 stuks kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl. paprikakruiden
  • 2 stuks tomaten
  • 50 gram botersla

Instructies
 

  • Snij de uien in ringen en bak bruin in een hete pan met wat vloeibaar boter. Zet ze daarna apart.
  • Wrijf de portobello’s schoon met een nat keukenpapiertje en haal de steeltjes weg.
  • Pers, of snij, de knoflook klein en doe met een eetlepel olie per 2 portobello's en de paprikakruiden in een schaaltje en roer even door. Bestrijk de portobello’s hiermee en bak in een pan voor zo’n 5 tot 10 minuutjes op laag vuur.
  • Snij de broodjes open, doe er wat sla op en wat schijfjes tomaat, daar bovenop leg je de portobello. Pak de kruidenkaas en doe er een dikke klodder van bovenop de portobello, eindig met de mooi bruingebakken rode uienringen.
Trefwoord broodje, Burger, Kaas, Kruiden, Portobello

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven