Ratatouille ovenrecept

ratatouille ovenrecept

Dit ratatouille ovenrecept ziet er fantastisch uit toch? De kleuren, verse kruiden en kaas zien er niet alleen mooi uit, het is ook echt ontzettend lekker en gezond. Ik heb verse tijm uit mijn kruidentuintje gebruikt maar je kunt ook gewoon gedroogde tijm gebruiken, dat is een prima en goedkoper alternatief. 

Op Instagram doe ik altijd mee aan een receptenswap,  dan krijg je een andere foodblogger gekoppeld en daar mag je dan een recept van uitzoeken die je naar je eigen stijl gaat aanpassen. Dit keer was ik gekoppeld aan ‘lekker eten met Linda’ en dat vond ik echt een grote eer want ik kijk enorm tegen haar op. Ze is heel succesvol in haar vakgebied en heeft een supermooie website met heel veel lekkere recepten. De keuze was dus niet makkelijk maar ik wilde altijd al een ratatouille maken en een variant uit de oven is helemaal in mijn straatje. 

Uiteraard heb ik dus wat andere ingrediënten gekozen dan het originele recept. Zo is het helemaal naar mijn smaak met wel 400 gram groenten per persoon.

        ratatouille ovenreceptratatouille ovenreceptratatouille ovenrecept

Leg eerst alle plakjes groenten en aardappel om en om naast elkaar en maak cirkels. Dan verdeel je de kruiden- en knoflookolie over het gerecht. Nadat het geheel al zo’n half uur in de oven heeft gestaan rasp je de grana padano er overheen en dat zet je nog even terug in de oven. Je ratatouille ovenrecept is alweer klaar!

Als je dit als bijgerecht eet dan is het voldoende voor 4 personen, ook lekker met een mooi stuk vlees of vis.

ratatouille ovenrecept

Ratatouille ovenrecept

Deze heerlijke ovenschotel is goed voor zo'n 400 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Voorbereiding 25 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2
calorieën 475 kcal

keukenapparatuur

  • 1 ronde ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 0,5 stuk groene courgette
  • 1 stuk gele courgette
  • 2 stuks tomaten
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes verse tijm (of gedroogde naar smaak)
  • 25 gram grana padano kaas
  • 4 el. goede olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaten en courgettes in plakjes.
  • De aardappelen maak je schoon en snij je (met schil er omheen) in dunne plakjes. Je kunt ook een kaasschaaf gebruiken bijvoorbeeld om ze echt dun te krijgen, dan worden ze eerder gaar.
  • Kook de plakjes aardappelen voor een aantal minuten.
  • Snij de rode ui in ringen.
  • Pak een ronde ovenschaal, vet met een beetje olijfolie in en leg om en om de groenten en aardappelschijfjes achter elkaar en maar daar cirkels van.
  • Meng de rest van de olijfolie met tijm en geperste (of kleingesneden) knoflook. Verdeel het dan goed, evt. met een kwastje, over de ratatouille.
  • Zet voor zo’n 35 minuten in de oven.
  • Rasp ondertussen de grana padano. Na 35 minuten strooi je de kaas over het gerecht en zet daarna nog voor zo’n 5 tot 10 minuten terug in de oven. Smakelijk eten!
Trefwoord Aardappelen, Grana padano, tomaat, Verse kruiden
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven