Deze forelsalade is ontzettend makkelijk en snel te maken. In 10 minuten heb je deze al op jouw eigen eettafel (of borreltafel, salontafel, op een toastje in je linkerhand….) staan! Ik heb hem gemaakt voor oud op nieuw, maar deze past op elk feestje natuurlijk. Maak lekker teveel zodat je het de volgende dag op een boterham kunt doen voor lunch. 🙂

Gerookte forelsalade
Deze salade heb je nog sneller klaar dan dat de fles wijn ontkurkt is!
5 van 1 beoordeling
Bereiding 10 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 3
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje of, als je die geen hebt, een staafmixer
Ingrediënten
- 125 gram gerookte forel
- 100 gram crême fraiche
- 15 stuks ronde toastjes (met fijne kruiden)
- 5 takjes platte peterselie
- 7 takjes bieslook
- 1 tl. citroensap (vers of uit een flesje)
Instructies
- Snij 25 gram van de forel in stukjes en hou apart samen met een paar takjes bieslook.
- Snij de verse kruiden wat kleiner en doe samen met alle andere ingrediënten (behalve de toastjes ;)) in je keukenmachientje. Als je die geen hebt kun je het in een schaal doen en een staafmixer gebruiken, dat gaat ook prima!
- Doe wat van de salade/mousse op een toastje, leg daar een stukje forel op en wat stukjes bieslook ter garnering. Het is al tijd om te borrelen!
Trefwoord Borrelhapjes, Feest, Forel, Vis
