Deze gerookte forelsalade is ontzettend makkelijk en snel te maken. In 10 minuten heb je deze al op jouw eigen eettafel (of op je borreltafel, salontafel, op een toastje in je linkerhand….) staan! Ik heb dit borrelhapje gemaakt voor oud op nieuw, maar deze past heel goed op elk feestje natuurlijk. Gerookte forel is een goed betaalbaar visje en is net even wat exclusiever dan dat je een tonijnsalade of zalmsalade maakt. Het enige wat je nodig hebt is 5 ingrediënten en een keukenmachientje of staafmixer en de gerookte forelsalade is al klaar! Maak lekker teveel zodat je het de volgende dag op een boterham of broodje kunt doen voor lunch.
Gerookte forelsalade
Deze salade heb je nog sneller klaar dan dat de fles wijn ontkurkt is!
5 van 2 beoordelingen
Bereiding 10 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 15 stuks
keukenapparatuur
- 1 keukenmachientje of, als je die geen hebt, een staafmixer
Ingrediënten
- 125 gram gerookte forel
- 100 gram crême fraiche
- 15 stuks ronde toastjes (met fijne kruiden)
- 5 takjes platte peterselie
- 7 takjes bieslook
- 1 tl. citroensap (vers of uit een flesje)
Instructies
- Snij 25 gram van de forel in stukjes en hou apart samen met een paar takjes bieslook.
- Snij de verse kruiden wat kleiner en doe samen met alle andere ingrediënten (behalve de toastjes ;)) in je keukenmachientje. Als je die geen hebt kun je het in een schaal doen en een staafmixer gebruiken, dat gaat ook prima!
- Doe wat van de salade/mousse op een toastje, leg daar een stukje forel op en wat stukjes bieslook ter garnering. Het is al tijd om te borrelen!
Trefwoord Borrelhapjes, Feest, Forel, Vis