Ja hoor, dat zie je goed! Ik heb me weer eens gewaagd aan een baksel. 😅 Natuurlijk ontzéttend simpel voor deze ‘ik-kennie-bakken-prinses’ 😜. Maar dat is wel zo fijn ook voor jou toch? Zo kun je deze cake met peren ook met (of volledig 😉) je kind, kleinkind, neefje of nichtje bakken. Ik heb er een hoop speculaaskruiden doorheen gedaan zodat je een lekkere kruidige cake krijgt, dat is zo lekker in combinatie met de friszoete peren. En als je hier bijvoorbeeld nog een bolletje kaneelijs bij serveert dan heb je een fantastisch dessert!


Cake met peren
Deze heerlijke, kruidige cake bevat eens geen groenten maar wel 3 peertjes per cake :).
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 min
Oventijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 cake
keukenapparatuur
- 1 cakeblik van 25 cm.
- 1 handmixer
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 tl. koek- en speculaaskruiden
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 3 stuks eieren
- 3 stuks peren
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
- Doe de basterdsuiker, zout, speculaaskruiden en boter (op kamertemperatuur!) in een kom en mix met een mixer mooi luchtig (zo’n 5 tot 10 min.).
- Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe. Nadat deze opgenomen zijn spatel je het zelfrijzend bakmeel erdoor.
- Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten, maar snij wel de onderkant er een stukje af.
- Pak het cakeblik, doe een ovenpapiertje op de bodem (even op maat knippen) en vet de rest van het blik goed in. Bestuif nog met een beetje bloem, hierdoor blijft de cake straks niet plakken.
- Doe het deeg in het cakeblik en druk de peren in het beslag (liefst niet helemaal tot de bodem).
- Bak ongeveer 1 uur af in de oven. Kijk tussendoor even of het te bruin wordt, dan kun je er een aluminiumfolietje overheen leggen. Geniet van deze heerlijke cake!
Trefwoord Cake, Kruiden, Peer
