Cake met peren

kruidcake met peren

Ja hoor, dat zie je goed! Ik heb me weer eens gewaagd aan een baksel. Natuurlijk is deze cake met peren ontzettend simpel voor deze ‘ik-kennie-bakken-prinses’. Ik moet zeggen dat ik best wel kan bakken als ik maar wil, ik vind het alleen erg saai om exacte recepten te moeten volgen. Ik hou er meer van om mijn eigen creativiteit te kunnen gebruiken. En dat is bij deze herfstcake zeker gelukt.  Ik heb er speculaaskruiden doorheen gedaan zodat je een lekkere kruidige cake krijgt, dat is zo lekker in combinatie met de friszoete peren. En als je hier bijvoorbeeld nog een bolletje kaneelijs bij serveert dan heb je een fantastisch dessert!

cake met peren

Deze cake met peren kun je  met (of volledig door) je kind, kleinkind, neefje of nichtje bakken. De cake ziet er supermooi uit en als je er plakken van snijdt dan lijkt het net alsof het heel moeilijk was om te maken. Geniet van deze heerlijke cake!

cake met peren

Cake met peren

Deze heerlijke, kruidige cake bevat eens geen groenten maar wel 3 peertjes per cake :).
5 van 1 beoordeling
Bereiding 25 minuten
Oventijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 cake

keukenapparatuur

  • 1 cakeblik van 25 cm.
  • 1 handmixer

Ingrediënten
  

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl. koek- en speculaaskruiden
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram boter
  • 3 stuks eieren
  • 3 stuks peren
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
  • Doe de basterdsuiker, zout, speculaaskruiden en boter (op kamertemperatuur!) in een kom en mix met een mixer mooi luchtig (zo’n 5 tot 10 min.).
  • Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe. Nadat deze opgenomen zijn spatel je het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten, maar snij wel de onderkant er een stukje af.
  • Pak het cakeblik, doe een ovenpapiertje op de bodem (even op maat knippen) en vet de rest van het blik goed in. Bestuif nog met een beetje bloem, hierdoor blijft de cake straks niet plakken.
  • Doe het deeg in het cakeblik en druk de peren in het beslag (liefst niet helemaal tot de bodem).
  • Bak ongeveer 1 uur af in de oven. Kijk tussendoor even of het te bruin wordt, dan kun je er een aluminiumfolietje overheen leggen. Geniet van deze heerlijke cake!
Trefwoord Cake, Kruiden, Peer
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven