Ja hoor, dat zie je goed! Ik heb me weer eens gewaagd aan een baksel. Natuurlijk is deze cake met peren ontzettend simpel voor deze ‘ik-kennie-bakken-prinses’. Ik moet zeggen dat ik best wel kan bakken als ik maar wil, ik vind het alleen erg saai om exacte recepten te moeten volgen. Ik hou er meer van om mijn eigen creativiteit te kunnen gebruiken. En dat is bij deze herfstcake zeker gelukt. Ik heb er speculaaskruiden doorheen gedaan zodat je een lekkere kruidige cake krijgt, dat is zo lekker in combinatie met de friszoete peren. En als je hier bijvoorbeeld nog een bolletje kaneelijs bij serveert dan heb je een fantastisch dessert!
Deze cake met peren kun je met (of volledig door) je kind, kleinkind, neefje of nichtje bakken. De cake ziet er supermooi uit en als je er plakken van snijdt dan lijkt het net alsof het heel moeilijk was om te maken. Geniet van deze heerlijke cake!
Cake met peren
keukenapparatuur
- 1 cakeblik van 25 cm.
- 1 handmixer
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 tl. koek- en speculaaskruiden
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram boter
- 3 stuks eieren
- 3 stuks peren
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
- Doe de basterdsuiker, zout, speculaaskruiden en boter (op kamertemperatuur!) in een kom en mix met een mixer mooi luchtig (zo’n 5 tot 10 min.).
- Voeg dan de eieren stuk voor stuk toe. Nadat deze opgenomen zijn spatel je het zelfrijzend bakmeel erdoor.
- Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten, maar snij wel de onderkant er een stukje af.
- Pak het cakeblik, doe een ovenpapiertje op de bodem (even op maat knippen) en vet de rest van het blik goed in. Bestuif nog met een beetje bloem, hierdoor blijft de cake straks niet plakken.
- Doe het deeg in het cakeblik en druk de peren in het beslag (liefst niet helemaal tot de bodem).
- Bak ongeveer 1 uur af in de oven. Kijk tussendoor even of het te bruin wordt, dan kun je er een aluminiumfolietje overheen leggen. Geniet van deze heerlijke cake!