Deze frozen yoghurt met banaan en frambozen is een heerlijke snack of leuke toevoeging aan een zelfgemaakt dessert. Een paar bolletjes ijs of een stukje taart met een flink stuk frozen yoghurt presenteert erg leuk en is ook nog eens hartstikke lekker. Ook kun je natuurlijk de frozen yoghurt met banaan en frambozen nog verder versieren met stukjes chocola, pistachenoten of stukjes koek. Dan is je dessert helemaal compleet!
De frozen yoghurt kost je maar een kwartiertje werk en een uur in de diepvries is voldoende om het goed te laten bevriezen. Ik heb sojakwark gebruikt en daarmee is dit recept helemaal vegan geworden. Hiermee haal ik mijn dagelijkse fruitportie wel hoor!
Frozen yoghurt met banaan en frambozen
Lekker vegan gerecht voor als de thermometer tropische temperaturen aantikt!
4 van 2 beoordelingen
Voorbereiding 15 minuten min
in de diepvries 1 uur uur
Gang Dessert
Keuken Werelds
Porties 6 personen
calorieën 65 kcal
Ingrediënten
- 250 ml sojakwarknaturel
- 2 eetlepels frambozenjam
- 1 stuk banaan
- 100 gram diepvriesframbozen
Instructies
- Meng de kwark met de jam door elkaar.
- Pak een bakblik en leg daar een ovenpapiertje op.
- Stort de kwark er op uit en strijk uit zodat het overal even dik is (je kunt zelf bepalen hoe dik je het wilt).
- Verdeel de frambozen over de kwark
- Snij de banaan in stukken en leg ook op de kwark, druk een beetje aan.
- Na een uur diepvries kun je er al van genieten!
Trefwoord Bananen, Frambozen, Vegan, Yoghurt