Kruidcake met roomtopping

Kruidcake met roomtopping

Deze kruidcake met roomtopping en sinterklaas snoepgoed is één van mijn eerste recepten die ik maakte op Instagram. De foto is zoals je ziet nog niet zo best, haha, maar omdat het zo’n heerlijke cake is wil ik hem toch met je delen!

Bakken met kinderen

De voorproever (mijn man) en ik hebben geen kinderen gekregen, maar we zijn wel oom en tante van een aantal heel gezellige neefjes en nichtjes. Die groeien zo snel op dat de meeste al geen zin meer hebben om met tante een cake te bakken, maar gelukkig heb ik er nog twee die met mij de keuken in willen duiken. 🙂 Deze kruidcake met roomtopping is heel leuk om rond de sinterklaasdagen te maken met kids!

Bij elke feestelijke gelegenheid

Deze kruidcake is extra lekker in de herfst en winter vind ik zelf omdat er verwarmende speculaaskruiden in zitten. Maar in dat half jaar is het dan ook voor elke feestelijkheid te maken hoor! Want je kunt zoveel leuke versiersels kopen i.p.v. pepernoten en schuimpjes leg je er dan voor kerst gewoon chocoladeballen of -sterren op. Of van die mooie zilveren snoepjes. 

Kruidcake met roomtopping

Kruidcake met roomtopping

Deze heerlijke kruidcake met roomtopping en snoepgoed is heel makkelijk te maken.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Snack, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 1 cake

keukenapparatuur

  • 1 cakevorm
  • 1 handmixer
  • 1 vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 350 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 ml. lauwwarme melk
  • 5 tl. speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 2 stuks eieren
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel

Ingrediënten voor de roomtopping

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl. vanille-aroma
  • 200 gram zuivelspread
  • 20 gram roomboter

Optioneel

  • 2 handjes snoepgoed

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de basterdsuiker met de (ongezouten) roomboter op kamertemperatuur, de speculaaskruiden en het snufje zout. Je kunt evt. een handmixer hiervoor gebruiken.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, als een ei opgenomen is kun je de volgende toevoegen.
  • Voeg de lauwwarme melk toe en meng weer goed. Voeg daar beetje bij beetje het gezeefde bakmeel aan toe. Als alles goed opgenomen is stop je met mixen.
  • Doe alles in een met bakpapier bekleed bakblik en bak af in ongeveer 45 minuten (prik er tussendoor even in met een prikker om te testen of hij gaar is).
  • Voor de roomtopping moet de roomboter ook op kamertemperatuur zijn. Meng alle ingrediënten met een garde of vork.
  • Als de cake gaar is laat je hem eerst afkoelen, daarna kun je een lekkere dikke laag roomtopping er op doen en de cake af maken met kruidnoten en ander snoepgoed.

Notities

Deze kruidcake is niet alleen lekker voor de sinterklaasdagen, maar ook op andere herfst- of winterdagen. Door de cake te versieren met chocolaatjes voor kerst, zilveren snoepjes of met paaseitjes kun je hem maken voor al je feestelijke momenten. 
Trefwoord Cake, speculaaskruiden, Suiker, Zoet

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven