Als je kookt voor anderen en er is een vegetariër bij met een lactose-intolerantie dan maak ik deze lactosevrije pastasalade met pesto. Zo is het namelijk voor iedereen aan tafel heel erg lekker en krijgt niemand buikpijn. 🙂
Veel groenten
Ik heb weer lekker veel groenten verwerkt in deze lactosevrije pastasalade. Cherrytomaatjes, komkommer en radijsjes, allemaal uit eigen land. Ik kijk vanuit de Chinese voedingsleer altijd naar het seizoen/huidige element en eet seizoensgroenten, liefst uit eigen land of omringende landen. Alles over de Chinese voedingsleer en eten volgens jouw natuur vind je in de cursus/zelfstudie ‘De Chinese voedingsleer – met de seizoenen mee’. Hiermee kun je jouw energie een boost geven en je gezondheid optimaal ondersteunen!
Rauwe groenten?
Als je me al langer volgt, hier of bijvoorbeeld via Instagram, dan weet je vast dat ik bijna nooit rauwe groenten eet. Dat komt omdat de Qi-stroom (=levensenergie) daarvan kan stagneren en je spijsverteringsvuur wordt geblust. In de zomer, op warme dagen kun je best eens wat rauwkost eten, maar doe dat dan het liefst tijdens de avondmaaltijd, zoals ik bij deze lactosevrije pastasalade met pesto heb gedaan, want dan mag je lichaam toch wat afkoelen voor de nacht. Heb je zwakte in je lichaam? Dan is dit gerecht ideaal, want er zit geen zuivel in (slijmvormend en daarmee ook stagnerend) maar bak dan de groenten even kort en kook wat minder pasta.
Lekker als lunch
Deze lactosevrije pastasalade met pesto is best een flinke maaltijd geworden en daarmee vanuit de Chinese voedingsleer beter geschikt als lunchgerecht. Maak er dus lekker wat meer porties van dan kun je ook een bakje mee naar je werk nemen.

Lactosevrije pastasalade met pesto
Ingrediënten
- 150 gram kleine volkoren penne
- 5 takjes verse basilicum
- 3 el. vegan groene pesto (of maak het zelf zonder de kaas)
- 40 gram cashewnoten
- 10 stuks radijs
- 0,5 stuk komkommer
- 250 gram cherrytomaten
- 2 stuks eieren
Instructies
- Kook de pasta volgens verpakking, als je volkoren pasta wilt eten (=gezonder en beter voor je spijsvertering) kies dan voor een kleine pastasoort. Dan is de pasta niet zo hard na het bereiden. Als de pasta gaar is kun je het afspoelen met wat lauw water om af te koelen, of je zet het even in de koelkast.
- Kook de eieren in zo'n 10 minuten hard en leg ze vervolgens in koud water.
- Was en snij alle groenten. Zelf haal ik altijd met een lepeltje het vruchtvlees uit de komkommer. Je snijdt deze dan in de lengte doormidden en schraapt met een lepeltje zo het vruchtvlees eruit.
- De cashewnoten mag je in een droge pan grillen, je kunt ook een beetje olie toevoegen aan de pan, let dan wel goed op want dan gaat het hard.
- Meng de pesto met de pasta en doe dan in een grote schaal. Roer de verschillende groenten en cashewnoten door de pasta, verdeel nog een eetlepel goede extra vierge olijfolie per persoon over het gerecht. Leg de verse basilicum en plakjes gekookte ei bovenop. Smakelijk eten!