Maaltijdsoep met boerenkool en kaas

Maaltijdsoep met boerenkool

Van een rijkgevulde maaltijdsoep kan ik zo genieten! Deze keer heb ik een maaltijdsoep met boerenkool en kaas gemaakt, eigenlijk is het een Italiaanse restjessoep geworden. Met natuurlijk weer lekker veel groenten

Glutenvrij koken

Ik heb deze heerlijke maaltijdsoep onder tag ‘glutenvrij’ gehangen, dat heeft echter wel nog wat extra uitleg nodig. Als je zelf glutenvrij moet eten dan weet je dit overigens wel hoor, maar als je, zoals ik, weleens kookt voor iemand die absoluut geen gluten mag eten dan is dit wel handig om te weten: bouillonblokjes of bouillonpoeder kan nog weleens gluten bevatten, let daar dus op bij de aanschaf. Verder moet het (oude) brood wat je gebruikt ook glutenvrij brood zijn. Of je serveert iets anders naast de soep

Chinese voedingsleer

Deze maaltijdsoep met boerenkool en kaas bevat flink wat elementen uit de Chinese voedingsleer. De knoflook uit element metaal, gekookt water uit element vuur, heel veel ingredienten komen uit het aarde-element zoals wortel, broccoli en boerenkool, peterselie uit het hout-element en het zout uit de bouillon komt uit het element water. Zo zijn alle elementen vertegenwoordigd én heb ik voornamelijk producten uit het seizoen kunnen gebruiken. Zo geeft deze maaltijdsoep je lekker veel qi.

Eet deze heerlijke soep als avondmaaltijd of als lunch. Eet je het als volledige maaltijd? Dan kun je minstens 2 kommen eten. 

Wil je, net als ik, volgens de Chinese voedingsleer gaan eten? Hier vind je meer informatie. 

Maaltijdsoep met boerenkool

Maaltijdsoep met boerenkool en kaas

Deze heerlijke soep bevat maar liefst 150 gram groenten per kom! Als maaltijd eet je er minstens 2 kommen van.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch, maaltijdsoep
Keuken Italiaans
Porties 6 kommen
calorieën 172 kcal

Ingrediënten
  

  • 250 gram aardappelen
  • 1 stuk prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stuks laurierblad
  • 200 gram boerenkool
  • 0,5 stronk broccoli
  • 2 stuks tomaten (vers of uit blik)
  • 2 stuks winterpeen
  • 2 el. verse selderij of peterselie (mag ook gedroogd zijn)
  • 1 tl. tijm
  • 1,5 liter bouillon (minder zout)
  • 2 stuks sneeën oud brood (of ander oud brood)
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Maak de groenten en aardappelen schoon en snij vervolgens alles klein (maar grof).
  • Doe een flinke scheut olie in een soeppan en begin met het bakken van de prei en de teentjes knoflook (klein gesneden of geperst).
  • Kook het water en voeg de bouillonblokjes of -poeder toe.
  • Voeg het kokend hete water samen met alle groenten toe aan de pan. Doe ook de laurierblaadjes, tijm en stukjes aardappel erbij. Laat zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
  • Je kunt het brood roosteren of in kleinere stukken toevoegen aan de soep voor de laatste paar minuten.
  • Als alle groenten en aardappelen gaar zijn is de soep klaar. Rasp zo nodig de Parmezaans kaas en strooi deze op de borden in de soep.
Trefwoord Aardappelen, boerenkool, Brood, maaltijdsoep, Parmezaanse kaas, Soep, tomaten, vegetarisch

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven