Ik heb deze naan met avocado en zalm gemaakt voor het kerstdiner als voorgerecht. Maar je kunt deze ook maken voor een uitgebreide brunch of lunch natuurlijk.
Zelfde naan andere topping
Ik heb ook een vegan naanbroodje met gegrilde courgette en baba ganoush gemaakt. Je kunt met kerst (of een ander uitgebreid diner voor gasten) zo makkelijk combineren voor je tafelgasten. Als de ene bijvoorbeeld graag vegan eet en een ander liever wat met vlees of vis eet.
Veel gangen met kerst zonder stress
Wil je stressvrij een 4-gangen-diner neerzetten? Kijk dan zeker eens naar het e-book ‘kerstmenu maken zonder stress’ met 58 recepten, serveer- en bereidingstips en allerlei alternatieven voor de vegetarische (en zelfs vegan) tafelgast.
Naan met avocado en zalm
Dit lekkere voorgerecht maak je helemaal zelf!
Nog geen beoordeling
Bereiding 40 minuten min
Gang Borrelhapje, voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
keukenapparatuur
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
- recept voor naanbroodjes (je kunt per naanbroodje 2 kleine maken)
- 2 stuks avocado (of 200 gram uit de diepvries)
- 3 el. Griekse yoghurt (of sojayoghurt)
- 1 tl. citroensap
- 100 gram gerookte zalm
- 1 el. zwarte sesamzaadjes
Instructies
- Maak de naanbroodjes volgens bovenstaande link. Dat recept is voor 4 grote naans, als je het recept precies volgt kun je er 8 kleine naans van maken voor 8 voorgerechten.
- Pureer de avocado met de yoghurt, wat zout en peper naar smaak en citroensap.
- Maak rolletjes van de gerookte zalm, ze blijven vanzelf aan elkaar plakken als je ze niet te groot maakt.
- Pak lunch- of ontbijtbordjes en leg daar een naanbroodje op, dan wat van de avocadocrème, 2 rolletjes gerookte zalm en wat zwarte sesamzaadjes.
Trefwoord Avocado, Naan, Naanbrood, sesam, Zalm