Quiche ham prei met broccoli en een heerlijke laag geraspte kaas. Dit is een wat gezondere variant van de quiche Lorraine uit Frankrijk. Bij deze hartige taart heb ik namelijk hamblokjes gebruikt in plaats van spek, geraspte kaas i.p.v. gruyere en hartige taartdeeg i.p.v. bladerdeeg. Ook heb ik er een flinke hoeveelheid broccoli aan toegevoegd zodat er ook echt lekker veel groenten in zit. Niet alleen superlekker maar ook gezond.
Deze quiche ham prei is een budgetvriendelijk recept met diepvriesproducten en gedroogde kruiden. Ik heb dit recept gemaakt voor 2 personen, dus als je het recept op 2 personen laat staan dan heb je één hartige taart. Ik kan me voorstellen dat je er ook makkelijk met 3 personen van kan eten, als je er een lekkere salade bij maakt of een ander bijgerecht met groenten. Én deze taart is ook echt ideaal als borrelhapje!! ✅
Quiche ham prei
keukenapparatuur
- 1 taartvorm
Ingrediënten
- 5 stuks plakjes hartige taartdeeg
- 400 gram broccoli (diepvries)
- 2 stuks prei
- 100 gram hamblokjes
- 200 gram hüttenkäse
- 3 stuks eieren
- 50 gram strooikaas
- 1 el. tijm
- 2 tenen knoflook
- 10 gram bloem (om te bestuiven)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onder warmte).
- Leg de deegplakjes naast elkaar op een laagje bloem om te ontdooien.
- Pers de knoflook of snij fijn. Doe de knoflook samen met wat goede olijfolie in een grote pan en zet op laag vuur.
- Voeg de bevroren broccoli toe, laat rustig ontdooien in de pan. Als je de broccoli eerder al hebt ontdooid is dat helemaal perfect.
- Was en snij de prei in ringen. Voeg toe aan de pan met groenten, samen met de hamblokjes en met wat peper naar smaak.
- Doe de bloem op een schoon werkblad en leg de deegplakjes op elkaar er op en rol uit tot een ronde plak.
- Doe een ovenpapiertje op de bodem van de springvorm en vet de randen goed in. Doe het deeg er in en druk aan.
- Randen die oversteken kun je aan een kleiner stuk plakken en drukken zodat het goed past en er geen gaten zijn.
- Giet evt. overtollig vocht uit de groenten pan.
- Doe de eieren, hüttenkäse en tijm bij de pan erbij. Roer om en giet daarna meteen in de deegvorm.
- Strooi de kaas erover en zet voor 20 minuten in de oven.