Vegan ontbijt met boekweit

Vegan ontbijt met boekweit

Op het moment dat ik dit recept voor vegan ontbijt met boekweit heb gemaakt is het erg koud buiten en wilde ik het water-element wat ondersteunen. Door boekweitvlokken te gebruiken in mijn warme ontbijt, met verwarmende kruiden, dadels met een neutrale thermische werking met energie vanuit het aarde-element, noten, pitten en seizoensfruit is dit het perfecte ontbijt voor tijdens koude dagen.

Water-element (de winter):

Ik eet al een aantal jaren volgens de Chinese voedingsleer. Ik eet daarom elke dag een warm ontbijt (is makkelijker te verteren, je neemt hierdoor de voedingsstoffen sneller op en kunt sneller over de benodigde energie beschikken). Deze keer een vegan ontbijt met boekweit en appel uit de oven. Boekweit is wat bitter van smaak wat het een centrerende en zinkende functie in je lichaam krijgt. Hierdoor kan je lichaam de warmte beter vasthouden. 

Nier-jing

De winter is in de Chinese geneeskunde het seizoen van de nieren en de blaas. De nier-jing wordt gezien als de materiële basis van het lichaam. Dat is wat moeilijk uit te leggen maar het is in ieder geval heel erg belangrijk voor je gesteldheid, zowel mentaal als fysiek. In de winter is het extra goed om de jing te voeden en ervoor te zorgen dat er geen zwakte ontstaat. Kijk eens naar de adviezen in ‘De winter volgens de Chinese voedingsleer’. Dit vegan ontbijt met boekweit is extra aan te raden omdat de pompoenpitten en walnoten bijvoorbeeld de jing extra voeden. 

Vegan ontbijt met boekweit

Vegan ontbijt met boekweit

Dit heerlijke ontbijt bevat heel veel vezels.
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 6 porties
calorieën 275 kcal

keukenapparatuur

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 200 gram boekweitvlokken
  • 50 gram dadels
  • 1 stuk appel
  • 2 el. walnoten
  • 2 tl. speculaaskruiden
  • 1 el. pompoenpitten
  • 1 tl. bakpoeder
  • 250 ml. ongezoete haverdrank

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de appel en dadels in kleine stukjes en breek de walnoten ook wat kleiner.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar.
  • Vet een lage ovenschaal in en stort dan het mengsel er in. Druk met de achterkant van een lepel aan zodat het overal even dik is.
  • Zet voor zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Calories: 275kcal
Trefwoord Appel, Dadels, Pompoenpitten, Vegan, Walnoten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven