Broodpudding zelf maken

broodpudding zelf maken

Ik wilde broodpudding zelf maken om oude oliebollen mee op te maken. Ik vind het echt super zonde om iets weg te gooien en normaal gesproken geef ik, wat ik teveel maak voor de recepten hier op mijn blog, weg aan familie. Maar ja, die hadden ook al genoeg oliebollen gehad dus leek me dit wel een heel lekker alternatief om ze wat langer goed te houden. Zo ben je budgetvriendelijk bezig en het is nog leuk om te maken ook. 

Je kunt deze broodpudding maken van oud brood (alle soorten zijn lekker), eierkoeken, krentenbollen, oliebollen etc. Als je brood pakt dan is het wel goed om er nog wat zoets aan toe te voegen zoals agavesiroop of suiker. Zelf pak ik dan liever honing of agavesiroop dan suiker. Je kunt er ook nog extra noten, rozijnen en fruit doorheen doen. Ik heb nu een appel en een banaan gebruikt, die had ik nog liggen. Banaan is ook weer erg zoet en naast dat ik al wat poedersuiker op de oliebollen had zitten, heb ik er geen suiker meer aan toegevoegd. Zoet genoeg!  broodpudding zelf maken

broodpudding zelf maken

broodpudding zelf maken

broodpudding zelf maken

Ga jij ook broodpudding zelf maken nu je hebt gezien hoe simpel dit recept is? En wat doe je er dan allemaal in? Laat het me weten in een opmerkingenveld onderaan deze pagina. 

broodpudding zelf maken

Broodpudding zelf maken

Broodpudding is een makkelijk recept om op een lekkere manier oud brood, oliebollen of eierkoeken mee op te maken.
Nog geen beoordeling
Bereiding 20 minuten
Oventijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Engels
Porties 1 ovenschaal

keukenapparatuur

  • 1 ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 400 gram oude oliebollen of oud brood
  • 500 ml. halfvolle melk
  • 300 gram fruit (ik heb appel en banaan gebruikt)
  • 2 tl. koek- en speculaaskruiden
  • 2 stuks grote eieren

Bij gebruik van hartig oud brood:

  • 5 el. agavesiroop (of suiker, of zoetstof)

Optioneel:

  • 2 el. rozijnen
  • 2 el. gemengde noten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
  • Scheur het brood of oliebollen in klein stukjes (als je harde korstjes hebt, haal die er dan eerst vanaf).
  • Doe de melk (en evt. agavesiroop) in een pannetje en maak warm. Het hoeft niet te koken.
  • Strooi de speculaaskruiden over het oude brood/oliebollen. Giet de warme melk daar overheen en roer goed om zodat alles goed nat wordt.
  • Snij het fruit en meng door de broodpudding.
  • Doe evt. nog wat noten, zaden, rozijnen, cranberries of andere lekkere ingrediënten door de broodpudding.
  • Kluts de eieren en giet bij de broodpudding, roer goed om, druk met de achterkant vaneen lepel alles wat aan en zet dan voor zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord Appel, Bananen, fruit, oliebollen, Zoet
Jumbo banner
---> Bestel hier je boodschappen direct online bij Jumbo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven