Kippenbouten met salie

Kippenbouten met salie

Dit AVG’tje heeft een heerlijke upgrade gekregen! Want kippenbouten met salie, kastanjechampignons, tomaten en krieltjes eet je niet elke dag denk ik?

Kip voor in de winter

Volgens de Chinese voedingsleer is kip verwarmend en met de zoete smaak valt deze onder het element ‘aarde’. Daardoor is kip tussen de Chinese seizoenen in het best om te eten voor meer Qi, je mag in die tussenperiodes het aarde-element extra voeden. Deze kippenbouten met salie heb ik wat meer voor de koudere maanden gemaakt. Salie werkt tegen ontstekingen en infecties, die ons wel vaker teisteren in de koude maanden van het jaar. 

Kippenbouten met salie

Volledige maaltijd

Deze kippenbouten met salie heb ik gecombineerd met lekker veel groenten zoals champignons en tomaten. Ze worden daarna gaar gemaakt in de oven. De krieltjes heb ik wel even voorgekookt maar mogen daarna ook mee in de oven voor verdere garing en een heerlijk bruin korstje. 

Kippenbouten met salie

Kippenbouten met salie

Bij deze heerlijk sappige kippenbouten heb ik flink wat groenten en gebakken krieltjes toegevoegd. Het gerecht bevat 300 gram groenten per persoon!
Nog geen beoordeling
Bereiding 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 600 kcal

keukenapparatuur

  • 1 flinke braadpan

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kippenbouten (liefst biologisch)
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 300 gram gele en rode snoeptomaatjes (of alleen rode)
  • 400 gram krieltjes
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 5 takjes salie

Optioneel:

  • 5 takjes platte peterselie
  • 5 gram bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Braad in een ovenbestendige braadpan met een beetje vloeibaar boter de kippenpoten met wat peper (naar smaak) aan. Zorg dat ze lekker bruin kleuren aan beide kanten dus je mag ze best even laten liggen.
  • Haal ze daarna uit de pan en zet even apart. Snipper de ui en voeg, samen met de geperste of kleingesneden knoflook, toe aan de pan.
  • Kook ondertussen de krieltjes (gewoon in de schil laten, evt. kleiner snijden) voor zo’n 5 minuten.
  • Maak de champignons schoon en snij grof. Als de ui glazig is gebakken voeg e dan toe aan de pan en bak bruin.
  • Snij de salie wat kleiner en meng met 1 el. olie per 2 personen.
  • Doe de bouten terug in de pan en voeg de rode en gele snoeptomaatjes (in het geheel) en de salie-olie toe. Zet de pan zonder deksel in de voorverwarmde oven.
  • Doe de krieltjes in in een andere schaal of op een bakplaat en verdeel er 1 eetlepel olijfolie per 2 personen overheen. Zet ook in de oven erbij.
  • Bak alles in de oven voor zo’n 30 minuten. Als het klaar is kun je naar smaak de bieslook en peterselie toevoegen aan de aardappelen.
Trefwoord Aardappelen, champignons, Kip, Salie, tomaten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven