Pastinaaksoep met paddenstoelen

Pastinaaksoep met paddenstoelen

Deze herfstige pastinaaksoep met paddenstoelen geeft je lekker veel qi! 🙂 In de herfst krijg je meer zin in verwarmende gerechten en soepen. De natuur geeft je zo in elk jaargetijde precies waar je lichaam behoefte aan heeft.

De pastinaak

Deze van nature zoete wortel is in de herfst en winter in het seizoen. De pastinaak zit vol voedingsstoffen, is rijk aan vezels en bevat B-vitamines, vitamine C en kalium. Deze stofjes kun je in de koudere maanden heel goed gebruiken!

Element aarde

In deze pastinaaksoep met paddenstoelen heb ik ook een winterpeen gedaan. Zo heb je twee zoete groenten die passen in het aarde-element. Zelf ben ik vaak extra moe in de donkere en koude maanden, door jezelf extra te voeden vanuit het aarde-element kun je snel over meer qi (en dus ook energie) beschikken. 

Wil je jouw lichaam ook op een makkelijke manier ondersteunen met de juiste voeding? Start dan vandaag nog de laagdrempelige en praktische cursus ‘De Chinese voedingsleer – met de seizoenen mee’. 

Pastinaaksoep met paddenstoelen

Pastinaaksoep met paddenstoelen

Deze heerlijk verwarmende soep is goed voor 150 gram groenten per kom soep!
Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 kommen
calorieën 130 kcal

keukenapparatuur

  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 400 gram pastinaak
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl. nootmuskaat (of naar smaak)
  • 2 tl. bieslook
  • 750 ml. water
  • 2 tl. groentebouillon-poeder (minder zout)
  • 100 gram paddenstoelen
  • 10 gram verse peterselie

Instructies
 

  • Was en schil de pastinaak. Snij dan in kleine stukken, de winterpeen mag je in kleine schijfjes snijden.
  • Doe wat plantaardige olie in een pan en pers de knoflook er in uit (of snij klein). Bak even aan. Voeg de nootmuskaat ook toe en vervolgens de stukken pastinaak en wortel.
  • Bak even aan en blijven roeren.
  • Voeg dan het water, bieslook en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zo'n 15 tot 20 minuten zachtjes koken (prik af en toe in de groenten om te kijken of ze al zacht genoeg zijn).
  • Ondertussen kun je de paddenstoelen schoonmaken en snijden. Bak ze bruin in een beetje plantaardige olie en voeg naar smaak wat peper toe.
  • De peterselie mag je klein snijden.
  • Als de pastinaak en wortel helemaal zacht zijn kun je met de staafmixer de soep mixen tot een gladde soep.
  • Verdeel de soep over de kommen en doe er paddenstoelen en peterselie bovenop.

Notities

Let op: deze soep is erg dik, zelf hou ik van dikke soep maar als jij hem liever wat dunner eet dan kun je gewoon wat meer water toevoegen. Proef daarna goed of je in dat geval wat meer kruiden en/of bouillon toe moet voegen.
Trefwoord Paddenstoelen, Pastinaak, Soep, Verse kruiden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven