Deze overheerlijke warme ontbijt pannenkoekjes met peer en kaneel zijn werkelijk een traktatie! Zo begin je jouw dag smakelijk en gezond. 🙂 Het kost niet veel tijd om deze pannenkoekjes te maken, zelf wil ik in de ochtend het liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen, haha. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze op een luie zondagochtend te maken en op maandag en dinsdag daar nog plezier van hebt. Ze zijn ook heerlijk als tussendoortje.
Lekker preppen
Ik eet graag een warm ontbijt volgens de Chinese voedingsleer. Deze warme ontbijt pannenkoekjes passen daar perfect bij, voor in de winter (het water-element). Maak extra pannenkoekjes op een vrije dag en warm de volgende 2 dagen de pannenkoekjes op onder de grill. Ook kun je ze invriezen voor een ander keertje.
Topping
Als je rijpe peren gebruikt dan zijn de pannenkoekjes al zoet genoeg (vooral als je een keukenmachine gebruikt, dan is de zoete peer goed verspreid). Mocht je het niet zoet genoeg vinden dan kun je een beetje rauwe honing over de pannenkoekjes doen als je ze gaat opeten. Dus niet verwerken in het beslag! Honing verliest namelijk zijn goede kwaliteiten bij verwarming.
Meer recepten en adviezen uit de Chinese voedingsleer
Wil je ook energieker en gezonder worden? Start dan met gezonder eten volgens de Chinese voedingsleer en eet elke dag net zo lekker als deze warme ontbijt pannenkoekjes.

Warme ontbijtpannenkoekjes
keukenapparatuur
- 1 keukenmachine of handmixer
Ingrediënten
- 100 gram volkoren speltmeel
- 100 gram peer
- 2 stuks eieren
- 100 ml. haverdrank
- 1 tl. Ceylon kaneel
Voor de topping:
- 2 handjes noten en/of zaden
- 100 gram appel (om te bakken)
- 1 el. rauwe honing
Instructies
- Schil de peer en snij in kleinere stukjes.
- Doe stukjes peer, volkoren speltmeel, haverdrank en kaneel in een keukenmachientje en mix tot een glad beslag. Voeg daarna stuk voor stuk de eieren toe en mix kort. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een handmixer of een staafmixer.
- Doe wat (room)boter in een pan en zet op het vuur. Giet een beetje van het beslag in de pan en verspreid het beslag een beetje met de achterkant van een lepel zodat het een rond pannenkoekje wordt en hij overal ongeveer even dik is.
- Bak wat topping mee in de pan zoals noten of stukjes appel.
- Bak beide kanten bruin en zorg dat ze goed doorbakken zijn. TIP: maak meer pannenkoekjes dan je nodig hebt voor de volgende dag of als tussendoortje (extra lekker als je ze dan even onder de grill verwarmt).