Van deze witlofsalade met Hollandse garnaaltjes heb ik vorige week al een Reel geüpload op instagram, bij deze ook het uitgeschreven recept! Ik vond voorheen salades in de winter ook helemaal prima, ik at ze wel minder dan op warme dagen maar kon een salade als dit altijd als bijgerecht eten.
Ondertussen eet ik al anderhalf jaar volgens de Chinese voedingsleer en ben ik hier van terug gekomen. De leer is toegespitst op het verbeteren van je spijsvertering, daardoor kan voeding veel effectiever werken voor het oplossen van klachten, het verkrijgen van meer energie etc. Je eet dan voornamelijk voeding uit je eigen land, liefst biologisch en vooral uit het seizoen.
Ik eet dus al een lange tijd alleen nog maar salades bij mooi weer. En jij? Eet jij ook een salade als het vriest dat het kraakt?
We aten heerlijke gebakken aardappeltjes bij deze witlofsalade met Hollandse garnaaltjes, dan is het als avondmaaltijd al direct helemaal af!
Wil je jouw eetpatroon ook aanpassen naar de Chinese voedingsleer met producten uit onze westerse eetcultuur? Start dan vandaag nog met de cursus ‘gezond eten, voor de echte lekkerbek’ en ervaar hoe je lichamelijke klachten kunt verminderen/oplossen door deze manier van eten!
Witlofsalade met Hollandse garnaaltjes
Ingrediënten
- 3 stronken witlof (500 gram)
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 stuk appel
- 100 gram Hollandse garnaaltjes
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 2 theelepels milde, grove mosterd
- 1 theelepel agavesiroop
Instructies
- Snij de stronken witlof in vieren in de lengte, snij het harde uiteinde en het bittere hart eruit. Vervolgens snij je het in strookjes.
- Was de witlof goed en laat uitdruppen in een vergiet.
- Was de appel (niet schillen) en snij in stukjes.
- Doe de yoghurt, mosterd en de siroop met wat peper in een bakje en meng goed.
- Doe de uitgelekte witlof in een schaal, doe daarop de rozijntjes, appel, garnaaltjes en de dressing.