Een gezond en warm ontbijt staat hier bijna elke dag op tafel! Deze baked oats met frambozen is niet alleen een heel lekker en gezond ontbijt, maar je kunt er ook havermoutrepen van snijden en als tussendoortje eten. Baked oats is gebakken havermout, je doet er nog wat zaden en noten doorheen of bovenop, je kunt er fruit doorheen doen (of ook weer er bovenop), allerlei dingen die je lekker vindt! Je voegt dan iets vloeibaars toe, ik gebruik het liefst een plantaardige melk, maar je kunt ook koeienmelk gebruiken. Wat bakpoeder erbij en je schuift het in de oven.
Hoe lang kun je baked oats bewaren?
Omdat ik graag een gezond en warm ontbijt eet (volgens de traditionele Chinese voedingsleer) maak ik vaak iets met havermout. Baked oats zijn ideaal om te preppen zodat je een aantal ochtenden extra lang in bed kunt blijven liggen. Ik heb deze een keer op een vrije middag gemaakt en in de koelkast gezet. Je kunt ze zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren maar je kunt ook porties invriezen voor een andere keer. Zorg er in dat geval voor dat ze eerst afgekoeld zijn.
Havermoutrepen
Je kunt deze baked oats ook als tussendoortje maken, je kunt ze, nadat het bijna volledig is afgekoeld in repen snijden.
Waarom zijn deze baked oats gezond?
In deze baked oats met frambozen heb ik volkoren havermout gebruikt die een grote bron zijn van onder andere vezels, magnesium, ijzer en B-vitamines. Door dit te combineren met frambozen, waar veel vitamine C in zit, wordt het ijzer uit je lichaam makkelijker opgenomen. Verder heb ik chiazaad en pecannoten in dit recept verwerkt. Daarin zitten omega3-vetzuren, calcium, ijzer en vitamines.
Wil je graag op de hoogte blijven van gezonde recepten en nog meer gezonde tips? Volg me dan ook op mijn Instagrampagina. Geniet van deze heerlijke baked oats met frambozen!
Baked oats met frambozen
keukenapparatuur
- 1 Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 250 ml. ongezoete havermelk
- 3 el. agavesiroop (of honing)
- 2 tl. chiazaad
- 200 gram volkoren havermout
- 1 tl. bakpoeder
- 2 tl. speculaaskruiden
- 75 gram frambozen
- 1 stuk appel
- 2 el. pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de havermout, bakpoeder, chiazaad, agavesiroop, havermelk en speculaaskruiden in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Vet een ovenschaal in.
- Snij de appel in stukjes en roer door het beslag.
- Stort het beslag in de ovenschaal, verdeel goed zodat het overal even dik is en leg het fruit en de noten bovenop.
- Bak af voor zo’n 25 minuten. Laat even afkoelen voordat je het in de juiste porties snijdt.