Je kunt ontzettend veel heerlijke recepten bedenken met pompoen. Daarom zit er in deze 8 recepten met pompoen veel variatie. Het is een zoete groente en daardoor goed te verwerken in zoete recepten maar ook in hartige maaltijden of zelfs ontbijtjes. Daarnaast bevat een pompoen maar weinig kcal. en veel vezels. Hierdoor kun je er veel van eten zonder dat je er snel van aankomt en ben je lange tijd verzadigd.
Pompoen bevat vitamine C, E, calcium en ijzer. IJzer wordt uit voeding beter opgenomen als het gecombineerd wordt met vitamine C, ideaal voor je immuunsysteem in de herfst en winter dus. Pompoenen in ons eigen land worden voornamelijk in september en oktober geoogst.
Ik heb 8 recepten met pompoen voor je op een rijtje gezet:
Ik gebruik meestal de ronde oranje pompoen (hokkaido), die heeft meer smaak dan de flespompoen. Vaak zijn de pompoenen enorm groot en kun je twee recepten maken van één pompoen. Wat eet jij graag met pompoen? Een hartig of een zoet gerecht? Laat het me weten onderaan deze pagina in het opmerkingenveld.
Groetjes Renée