Je kunt ontzettend veel heerlijke recepten bedenken met pompoen. Daarom zit er in deze 8 recepten met pompoen veel variatie. Het is een zoete groente en daardoor goed te verwerken in zoete recepten maar ook in hartige maaltijden of zelfs ontbijtjes. Daarnaast bevat een pompoen maar weinig kcal. en veel vezels. Hierdoor kun je er veel van eten zonder dat je er snel van aankomt en ben je lange tijd verzadigd.
Pompoen bevat vitamine C, E, calcium en ijzer. IJzer wordt uit voeding beter opgenomen als het gecombineerd wordt met vitamine C, ideaal voor je immuunsysteem in de herfst en winter dus. Pompoenen in ons eigen land worden voornamelijk in september en oktober geoogst maar blijven lang goed. Zelf zet ik ze eerst neer voor wat meer herfstsfeer in huis en een paar maanden later worden ze verwerkt in één van onderstaande recepten.
Veel pompoenen zijn biologisch geteeld in eigen land, een perfect product om te gebruiken volgens de Traditionele Chinese Voedingsleer (TCV). Pompoenen zijn van nature zoet en vallen hiermee onder element aarde. Wil je écht vanuit het seizoen en de TCV gaan eten om je gezondheid en energie een boost te geven? Start dan met de laagdrempelige cursus ‘De Chinese voedingsleer – met de seizoenen mee’.
Ik heb 8 recepten met pompoen voor je op een rijtje gezet:








Ik gebruik meestal de ronde oranje pompoen (hokkaido), die heeft meer smaak dan de flespompoen. Vaak zijn de pompoenen enorm groot en kun je twee recepten maken van één pompoen. Wat eet jij graag met pompoen? Een hartig of een zoet gerecht? Laat het me weten onderaan deze pagina in het opmerkingenveld.
Groetjes Renée